דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרג בבצק זה רעיון מעניין

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן (כ- 700 גרם סה"כ))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון באמצעות פולסים קצרים טוחנים את החמאה ואבקת הסוכר עד לתערובת פירורית. היזהרו מטחינת יתר כדי שהחמאה לא תתחמם מדי. זה אמור לקרות תוך 4-5 פולסים בערך.
  • 2 מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומעבדים גם בפולסים קצרים עד לאיחוד. לעיתים החמאה "נתקעת" בתחתית מעבד המזון, אם זה קורה שחררו אותה בזהירות והמשיכו בפולסים קצרים.
  • 3 ברגע שהרכיבים מתאחדים מעבירים למשטח עבודה מקומח מעט, מפסלים לצורת מטבע שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
  • הרכבת אוזני ההמן והאפייה:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה.
  • 2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומהניילון, ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח. עדיף לבצע שלב זה בחלקים, כלומר לקרוץ מהבצק רבע ולרדד אותו, כך הבצק לא יתחמם ויהיה קל לעבוד איתו. מקמחים מעט את הבצק גם בחלקו העליון ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ.
  • 3 קורצים עיגולים בגודל הרצוי לכם, אני קרצתי עיגולים קטנים ומילאתי אותם ב- 3 עיגולי קליק. סוגרים לצורת אוזן המן בעזרת צביטת 3 פינות.
  • 4 מניחים את אוזני ההמן בתבנית ואופים במשך כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב. זהירות שלא יישרף!
  • 5 חג שמח ובתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן דלל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)262468
חלבונים (גרם)3.79 6.77
פחמימות (גרם)3257
מתוכן סוכרים (גרם)5.3 9.47
שומנים (גרם)13.2 23.59
מתוכם שומן רווי (גרם)7.36 13.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.05
כולסטרול (מ"ג)37.52 67.06
נתרן (מ"ג)37.7867.52
סיבים תזונתיים (גרם)0.1 0.18
מים (גרם)0.621.1
ויטמין A (מק"ג)3.436.13
ויטמין B (מק"ג)40.3772.16
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.312.35
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.03
ויטמין D (מק"ג)0.050.09
ויטמין E (מ"ג)0.020.04
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)10.0117.9
ברזל (מ"ג)0.030.05
מגנזיום (מ"ג)0.080.13
זרחן (מ"ג)3.536.3
אבץ (מ"ג)0.020.04
אשלגן (מ"ג)1.452.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 26.9% 7.7% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה