המבורגר קלאסי בהכנה ביתית קלה

131
קלוריות
|
שתף ב-
הגשת ההמבורגר
5 מנות, 131 קלוריות ל-100 גרם.

אנחנו מאוד אוהבים המבורגר – איך אפשר שלא?! במקום להזמין המבורגר או לצאת למסעדה, החלטנו להכין המבורגר ביתי טעים בקלי קלות! בערב אחד כששריי הייתה בדרך חזרה מהעבודה, ביקשתי שתקנה לחמניות עגולות להמבורגר, וישר ניגשנו לעבודה. אגב, לא הכנו צ'יפס ביתי (נעלה לכאן מתכון בפעם אחרת) כי לא היה לנו יותר מדי זמן, אבל בהחלט מומלץ להכין ואפילו עדיף צ'יפס אפוי בתנור (יוצא לא פחות טעים). בנוסף, לאחר אופן ההכנה תוכלו למצוא כל מיני שדרוגים שאנחנו אוהבים שכל אחד יכול להוסיף לפי טעמו.

אז איך תכינו המבורגר ביתי טעים? מתחילים…

מצרכים למתכון (5 המבורגרים של 100 גרם כל אחד):

מצרכי הקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון
שומן כבש (כף קצוצה – לפי הטעם האישי)
בצל קצוץ דק
2 חופנים של פטרוזיליה קצוצה
1-2 שיני שום קצוצות דק
כף שמן זית
כפית מלח (לפי הטעם)
כפית פלפל שחור (לפי הטעם)

השמן לטיגון:

1-2 כפות שמן (או ספריי שמן)

להרכבת המנה:

5 לחמניות המבורגר בציפוי שומשום
5 עלי חסה טריים ורעננים
2 עגבניות קטנות (חתוכות לפרוסות)
בצל סגול בינוני (חתוך לטבעות)
3-4 מלפפונים חמוצים (חתוכים לאורך)
5 כפות מיונז (כף לכל מנה)
5 כפות קטשופ (כף לכל מנה)

פטרוזיליה קצוצה

פטרוזיליה קצוצה

 

התוספות הפופולאריות להמבורגר

התוספות הפופולאריות להמבורגר


אופן הכנת המתכון:

  1. לערבב היטב בקערה את כל המצרכים יחד (ממש ללוש את הבשר עם הידיים – הכי טוב).
  2. להניח בצד כ- 20 דקות לאיחוד הטעמים.
  3. על נייר אפייה להניח רינג בקוטר הרצוי (תלוי בגודל ההמבורגר שאתם רוצים) ולמלא את הרינג בתערובת הבשר.
  4. לחמם מעט שמן לטיגון על מחבת פסים (עדיף מאשר מחבת רגילה) ולטגן את ההמבורגרים משני הצדדים עד לדרגת הצלייה הרצויה (אנחנו אוהבים את ההמבורגר שלנו Medium Well).
  5. לחצות את את לחמניות ההמבורגר לרוחב ולהניח על מחבת הפסים לחימום (שווה לאמץ את השלב הזה – מעניק קראנצ'יות).
  6. למרוח על הלחמניות מיונז, להניח מעל את החסה, העגבניות, ההמבורגר, הבצל הסגול והמלפפונים החמוצים. לקשט עם קטשופ ולסגור עם חצאי הלחמניות הנוספים.
  7. להגיש עם קולה קרה בצד ובתיאבון (:
ככה יוצרים המבורגר עם רינג

ככה יוצרים המבורגר עם רינג

 

תוספות ושדרוגים להמבורגר:

  • הגשה עם צ'יפס כמובן.
  • להוסיף להמבורגר בצל מטוגן – מוסיף המון!
  • תוספת של חרדל ביחד עם הקטשופ או רוטב ברביקיו.
  • לצלות על מחבת הפסים טבעת אננס מקופסת שימורים עם מעט צ'ילי מתוק ולהוסיף מעל ההמבורגר.
  • תוספת של ביצת עין מעל ההמבורגר.
  • תוספת של פטריות מטוגנות.
  • ניתן להכין את ההמבורגרים מבשר טלה טחון מי שאוהב (מומלץ).
  • השתמשו בבשר טרי – אין תחליף לטריות.

 

המבורגרים על מחבת פסים

המבורגרים על מחבת פסים

 

תודו שבא לכם ביס...

תודו שבא לכם ביס…

 

תיהנו חברים!
גיא ושריי (:

כנסו בנוסף: מתכוני המבורגר ביתי.

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)407131
חלבונים (גרם)299
פחמימות (גרם)227
שומנים (גרם)248
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.