רוטב רוזה פשוט וטעים שמתאים במיוחד לפסטה

125
קלוריות
|
שתף ב-
רוטב רוזה ביתי
4 מנות, 125 קלוריות ל-100 גרם.

זה אחד הרטבים שאנחנו הכי אוהבים לפסטה: רוטב רוזה. מדובר למעשה על רוטב שמשלב עגבניות עם שמנת ויוצר טעם נפלא. הרוטב הזה משתלב בצורה יוצאת מן הכלל גם עם פסטה ארוכה וגם עם רביולי או ניוקי. הפעם החלטנו ללכת על רביולי ברוטב רוזה (הרביולי מוכן – במילוי בטטה וגבינות). המתכון קליל במיוחד (כל אחד יכול להכין) ודי מהיר. מתאים במיוחד לארוחת ערב טעימה לצד כוס יין לבן. בואו ניגש למתכון, אבל קצת לפני כן קבלו סרטון קצר ומדליק שהכנו במיוחד עבורכם (בסרטון לא מופיע הבזיליקום למרות שקיים במנה – אל תשכחו להוסיף אותו…):

מצרכים למתכון (כ- 4 מנות):

5 עגבניות גדולות
25 גרם חמאה
3 שיני שום קצוצות דק
כף סוכר
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
6 עלי בזיליקום טרי
כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
חבילת רביולי בטטה וגבינות (להכין ע"פ הוראות ההכנה)

* ניתן להוסיף גם בצל סגול קצוץ (לא חובה)
* התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

אין כמו להוסיף קצת פרמזן מעל

אין כמו להוסיף קצת פרמזן מעל

 

אחחח איזה צבע...

אחחח איזה צבע…

 

אופן הכנת המתכון:

  1. לחתוך צורת X על העגבניות ולחלוט אותן בסיר עם מים רותחים למשך כ- 7 דקות.
  2. לקלף את קליפת העגבניות על פי החתכים שיצרנו לפני החליטה.
  3. לרסק את העגבניות המקולפות במעבד מזון.
  4. לחמם את החמאה במחבת ולהוסיף את השום הקצוץ.
  5. לאחר שהשום הזהיב, להוסיף את העגבניות המרוסקות והסוכר, ולבשל כ- 10 דקות.
  6. להוסיף את רסק העגבניות, השמנת המתוקה, הבזיליקום ושאר התבלינים (מלח, פלפל לבן ומוסקט).
  7. להמשיך לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך ויש בועות (תוך כדי ההכנה לערבב מדי פעם).
  8. להוסיף את הרביולי המוכן אל המחבת עם רוטב הרוזה ולערבב היטב.
  9. להגיש חם עם גבינת פרמזן מעל ובתיאבון (:
תקריב על רוטב הרוזה

תקריב על רוטב הרוזה

 

תאווה לעיניים כשמוסיפים את השמנת

תאווה לעיניים כשמוסיפים את השמנת

 

הצבע ההתחלתי של העגבניות

הצבע ההתחלתי של העגבניות

 

אהבתם? שתפו עם החברים!
בהצלחה,
גיא ושריי.

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)614125
חלבונים (גרם)153
פחמימות (גרם)6513
שומנים (גרם)347
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.