
זו תוספת שאנחנו מאוד אוהבים לארוחה – שעועית ירוקה חלוטה קלות ומוקפצת ברוטב סויה, טריאקי וצ'ילי מתוק. בסוף מפזרים מעט שומשום ויש לכם מנה משגעת ומאוד קלה להכנה. שניגש לעבודה?

יאמי… טעים!
מצרכים למתכון (כ- 4 מנות):
אריזת שעועית ירוקה עדינה מוקפאת (800 גרם)
3 כפות רוטב סויה איכותי (מומלץ דל נתרן)
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות שמן זית
כפית סילאן תמרים איכותי
כפית רכז רימונים
כפית שמן בוטנים
שן שום כתושה
חופן שומשום
אופן הכנת המתכון:
- מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח וחולטים את השעועית הירוקה למשך כ- 10 דקות עד להתרככות (אך לא מדי).
- לסנן את השעועית ולהעביר למי קרח לעצירת הבישול.
- לערבב היטב בצנצנת או בשייקר את רוטב הסויה, הצ'ילי המתוק, הטריאקי, שמן הזית, הסילאן, רכז הרימונים, שמן הבוטנים ושן השום הכתושה.
- להעביר את השעועית הירוקה למחבת/לווק על אש גבוהה, למזוג מעל את הרוטב ולערבב היטב/להקפיץ למשך כ- 3-4 דקות (לקראת הסוף להוסיף את השומשום ולערבב היטב).
- להגיש חם – טעים טעים (:

לפני ההקפצה עם הרוטב

זהירות – ממכר!
תיהנו!
גיא ושריי.