שעועית ירוקה מוקפצת במחבת

|
שתף ב-
תוספת טעימה שלא תוכלו להפסיק לנשנש

זו תוספת שאנחנו מאוד אוהבים לארוחה – שעועית ירוקה חלוטה קלות ומוקפצת ברוטב סויה, טריאקי וצ'ילי מתוק. בסוף מפזרים מעט שומשום ויש לכם מנה משגעת ומאוד קלה להכנה. שניגש לעבודה?

יאמי... טעים!

יאמי… טעים!

 

מצרכים למתכון (כ- 4 מנות):

אריזת שעועית ירוקה עדינה מוקפאת (800 גרם)
3 כפות רוטב סויה איכותי (מומלץ דל נתרן)
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות שמן זית
כפית סילאן תמרים איכותי
כפית רכז רימונים
כפית שמן בוטנים
שן שום כתושה
חופן שומשום

אופן הכנת המתכון:

  1. מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח וחולטים את השעועית הירוקה למשך כ- 10 דקות עד להתרככות (אך לא מדי).
  2. לסנן את השעועית ולהעביר למי קרח לעצירת הבישול.
  3. לערבב היטב בצנצנת או בשייקר את רוטב הסויה, הצ'ילי המתוק, הטריאקי, שמן הזית, הסילאן, רכז הרימונים, שמן הבוטנים ושן השום הכתושה.
  4. להעביר את השעועית הירוקה למחבת/לווק על אש גבוהה, למזוג מעל את הרוטב ולערבב היטב/להקפיץ למשך כ- 3-4 דקות (לקראת הסוף להוסיף את השומשום ולערבב היטב).
  5. להגיש חם – טעים טעים (:
לפני ההקפצה עם הרוטב

לפני ההקפצה עם הרוטב

 

זהירות - ממכר!

זהירות – ממכר!

 

תיהנו!
גיא ושריי.