קיש תרד וגבינות אישי, טעים וקל להכנה

263
קלוריות
|
שתף ב-
קיש-תרד-וגבינות-1
20 מנות, 263 קלוריות ל-100 גרם.

היי לכולם!
איזה כיף לפתוח עם הפוסט הראשון של הבלוג בדיוק בתחילת 2016. אז שמי גיא ואני מנהל אתר FoodsDictionary – מילון האוכל של ישראל. מקווה שאתם מכירים את האתר, ואם לא אתם יותר ממוזמנים להציץ ולהתרשם. למה החלטתי לפתוח בלוג? האמת שנוכחתי לגלות את הכישרון העולה של שריי אשתי, ואמרתי לעצמי "למה שלא נפתח בלוג משותף אישי כזה שבו נשתף את האוכל שאנחנו מכינים ביחד?". אל תתנו לתהיות שלי להטעות אתכם – זה לא באמת "מכינים", אלא שריי מכינה ומתפעלת אותי במטבח. תקראו לי סו-שף (:

בכל מקרה, ניגש לענייננו ולמתכון הראשון שאיתו אנחנו רוצים לפתוח את הבלוג – מדובר על קישים אישיים מבצק נפלא וקל להכנה במילוי תערובת גבינות טעימות בתוספת תרד ובצל ירוק. כפי שאתם בטח יודעים אין על השילוב של גבינות עם תרד, והקיש/המאפה הזה מאוד מתחיל לארוחת הערב. אז קדימה לעבודה…

והנה וידאו קצר:

 

קיש-תרד-וגבינות-2

תודו שבא לכם לתת כבר ביס…

 

מצרכים למתכון:

הבצק:

2.5 כוסות קמח תופח
1/2 כפית מלח
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בטמפ' החדר – רכה מאוד)
שמנת חמוצה אחת

תערובת הגבינות והתרד (המילוי):

300 גרם תרד שטוף היטב, חלוט במים רותחים וקצוץ (רצוי שיקבל צבע כהה ויהיה רך) – ניתן גם לחמם על מחבת לאחר שטיפה וייבוש של התרד (לסנן את הנוזלים).
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1/4 כוס בזיליקום קצוץ
100-150 גרם גבינת פטה/בולגרית
גביע גבינת שמנת (225 גרם)
1/4 כפית מלח (לא חובה – תלוי במליחות גבינת הפטה)
1/2 כפית פלפל שחור (לפי הטעם – לא חובה)
הצעה לשיפור שקיבלנו ממאיה פפיסמדוב מהבלוג "חיוכים מהמטבח" שהיא אלופה בכל הקשור לתחום האפייה: ניתן להוסיף גם ביצה למלית – המאפים ייצאו יותר אווריריים ועשירים.

מצרכים נוספים:

ביצה טרופה
ספריי שמן

אופן הכנת המתכון:

הכנת הבצק:

  1. לנפות לקערה את הקמח ולהוסיף את המלח.
  2. לאחר מכן להוסיף את החמאה ובעזרת הידיים ללוש ולפתוח את החמאה עד למרקם חולי.
  3. להוסיף את השמנת החמוצה ולעבד עם הידיים עד שהעיסה של הבצק נעשית אחידה (במידה והבצק עדיין דביק יש להוסיף מעט קמח).
  4. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

הכנת המילוי והכנת המאפים:

  1. לערבב בקערה את כל המצרכים ביחד.
  2. להוציא מהמקרר את הבצק, לרדד אותו על משטח מקומח ולקרוץ לעיגולים באמצעות רינג או כוס.

הבצק אמור להיראות כך לאחר שקורצים ממנו עיגולים:

קיש-תרד-וגבינות-3

לקרוץ עיגולים יפים מהבצק

 

קיש-תרד-וגבינות-4

למלא במילוי התרד והגבינות

 

  1. כעת ניתן להכין את הקישים בשתי צורות הכנה:
  • מאפים ממולאים (כ- 20 יחידות): מעל עיגול בצק אחד שקרצנו לשים כפית וחצי עד שתי כפיות מהמילוי במרכז, להניח עיגול בצק נוסף מעל, להדק ובאמצעות מזלג להדק היטב גם בדפנות. מעל המאפים ניתן לחתוך מעין 3 פסים קטנים עם מזלג/סכין ליופי.
  • קישים קטנים (כ- 36-38 יחידות): לשמן תבנית מאפינס (או כל תבנית אחרת שתתאים), להניח עיגול בצק בשקע, להדק בצדדים (הבצק מכסה כך רק חצי מגובה השקע. ניתן לקרוץ עיגולי בצק גדולים יותר אך אני הייתי מרוצה כשהקישים יצאו קטנטנים כמו בתמונות) ולהניח 1.5 כפיות גדושות מהמילוי.
  1. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור) או עד להשחמה. אם הלכתם על האופציה של הקישים הקטנים – מומלץ לפזר מעט גבינת פרמזן מעל. אם הלכתם על האופציה של המאפים – להבריש בביצה טרופה לפני האפייה ולהניח על תבנית עם נייר אפייה.
  2. בתיאבון (:
קיש-תרד-וגבינות-5

המאפים הממולאים ישר אחרי האפייה

 

קיש-תרד-וגבינות-6

ועל צלחת הגשה…

 

קיש-תרד-וגבינות-7

הביפנוכו… ט-ע-י-ם!

 

מקווים שתיהנו מהקישים/המאפים כמו שאנחנו נהנינו. אל תשכחו להגיש עם המון ירקות בצד (תמיד טעים להוסיף ירקות לארוחת הערב – וגם בריא!).
שלכם,
גיא ושריי (:

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)242263
חלבונים (גרם)910
פחמימות (גרם)1618
שומנים (גרם)1617
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.