טו בשבט שלנו

|
שתף ב-
לט"ו בשבט שמורה התרגשות חגיגית מיוחדת, זוכרים שהיינו יוצאים עם בית הספר והגן, בתנועה או במושב לטעת עצים ביער קק"ל או בשטח הציבורי בעיר ובמושב?
לכל החגיגה הזאת התלוותה שקית פירות יבשים שקישטה את האווירה.
משמש, תאנים, תמרים, צימוקים, אגוזים ושקדים- מכל שפע הארץ.
 
כולנו מסכימים כי פירות יבשים זה מתוק וטעים, אבל…. מה מסתתר שם בפנים?
בתהליך הייבוש הפירות מאבדים מים רבים ומצטמקים, הרבה מן הוויטמינים שבפרי הולכים לאיבוד, בעיקר ויטמין C, כמו כן ריכוז הסוכר גדל.
על מנת לשמר אותם מוסיפים להם גופרית דו חמצנית- חומר שאף אחד מאיתנו  לא רוצה שיסתובב לו בגוף!
טיפ מהמטבח שלנו:
העדיפו אורגני (אפשר אפילו מבחר קטן ממה שבאמת אוהבים), או ממקורות שמייבשים באופן טבעי, וההמלצה הכי שלנו – לאכול פירות טריים; יש לנו שפע גדול בארץ, אז למה לא?!
לכבוד החג והזיכרונות שקיימים אצלנו מהילדות עם המעדר והטוריה והפיקניק של ט"ו בשבט, מצרפים לכם באהבה 2 מתכונים שמשלבים בתוכם פירות יבשים, שקדים ואגוזים.
חג אדמה שמח וטעים.
 

כדורי ביס- תמרים שקדים וצ'יה

3/4 כוס שקדים
3/4 כוס אגוזי מלך
2 כפות צ'יה
2 כפות זרעי פשתן טחונים
1 כף קקאו
2 כפות שמן קוקוס
1 כוס תמרי מג'הול מגולענים
 אופן ההכנה:
במעבד מזון לעבד- שקדים, אגוזים, צ'יה ופשתן כדקה.
להוסיף את שאר החומרים ולעבד מספר דקות עד שמתקבל כדור.
לגלגל כדורים קטנים ולהנות מכל ביס וביס.

עוגת אגסים, שקדים וחתיכות שוקולד מריר 70%

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1/2 כוס שמן זית

1 כפית תמצית וניל אמיתית

גרדת תפוז מתפוז אחד

2 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס קמח כוסמת

3 כפות קמח טפיוקה

1 כפית אבקת אפיה ללא גלוטן

1/2 כוס שקדים טחונים

1/2 כוס סוכר קנים אורגני (למי שאוהב ממש מתוק יכול להוסיף עוד 3-4 כפות)

קורט מלח

1/2 כוס שקדים טבעיים (לא קלויים ומומלחים) קצוצים גס

100 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ גס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משמנים תבנית 24 (לעוגה נמוכה) או תבנית 22 (לעוגה גבוהה), אפשר גם ב 2 אינגליש.

בקערה מערבבים ביצים, שמן, תמצית וניל וגרדת תפוז היטב.

מוסיפים את האגסים ומערבבים, מוסיפים את הקמחים, אבקת האפיה, המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השקדים והשוקולד ומקפלים לתוך התערובת.

שופכים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים כ 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

להוציא מהתנור ולהמתין כ 10 דקות עד שמשחררים מהתבנית.