רול ירקות

|
שתף ב-
הקיץ הזה אל תאמרו סלט קצוץ, אלא אמרו- רול ירקות. בוחרים את הירקות שאוהבים, מגלגלים, מטפטפים מעט רוטב ונוגסים בקשת של צבעים וטעמים.
10 רולים
חומרים
חבילה של דפי אורז
למילוי
 1 גזר
 1 מלפפון
 1 צנונית
 1 זוקיני
 ½ אבוקדו – בעונה
בצל ירוק /עירית
1 פלפל אדום
½ כוס כרוב סגול
ירק לטעם וקישוט קצוצים גס:
½ כוס עלי נענע
½ כוס פטרוזיליה
½ כוס כוסברה
עלי חסה שטופים ירוקה ו/או סגולה
לגיוון : 1 כוס נבטים מכל סוג,
7-8 פטריות חתוכות שהושרו כ 10 דקות ב-4 כפות רוטב סויה +1 כפית מייפל
אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות לרצועות דקות בהתאם לגודל הדף.
2. קוצצים גס את עלי הנענע, פטרוזיליה והכוסברה.
3. מרכיבים את הרולים:
מרטיבים את דף האורז במים ומניחים על משטח עבודה נקי (רצוי על קרש חיתוך או על מגבת),
מסדרים את הירקות בשליש הראשון של הדף – מומלץ להתחיל עם עלה חסה, (אם הוא גדול מידי לחתוך לפי גודל הדף) , עליו מניחים את רצועות הירקות ומעל את הירוקים, הנבטים והפטריות, במידה ומשתמשים. משאירים מקום ריק בצידי הדף.
4. קיפול הרול :
   מקפלים את שני הצדדים של הדף על הירקות.
   מגלגלים, תוך כדי הידוק, את הדף ליצירת רול.
רוטב לימוני
מיץ משני לימונים/ ליים
1 כף גרידת ליים
1 כפית גינגר מגורד
1שן שום, כתושה
1כפית רוטב סויה
1כפית סירופ מייפל
מערבבים את כל החומרים בבלנדר (אפשר גם בקערה) . מומלץ להכין כמות כפולה ולשמור במקרר.
רוטב מנגו ג'ינגר
 ¼ כוס זרעי חמניות- שהושרו כשעה
¼ כוס זרעי דלעת – שהושרו כשעה
¼ כוס צנוברים
½ כפית שורש כורכום מגורד
כפית שורש ג'ינגר מגורד
½ כוס מים
½ מנגו קלוף
שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבבים עד למרקם חלק, במידה והרוטב סמיך מידי, מוסיפים עוד חצי כוס מים בהדרגה, טועמים ומתקנים תיבול. אוהבי החריף יכולים להוסיף מעט פלפל צ׳ילי.