אוזני המן ללא סוכר?!

308
קלוריות
|
שתף ב-
20 מנות, 308 קלוריות ל-100 גרם.

כולנו שומעים או רואים הרבה פעמים סביבנו, מוצרי מזון או מתכונים עם הכיתוב – מתכונים ללא סוכר, מוצרים ללא סוכר, אבל מה זה באמת אומר? ולמה חשוב להבין מהו הסוכר?

הסוכר הוא מרכיב שמופיע כמעט בכל מוצר מזון!

הסוכר הלבן הוא פחמימה פשוטה ומתועשת, ורצוי להמעיט בצריכתו. לסוכר יש כ50 שמות, אשר את רובם כצרכנים לא נדע לזהות.

חלק מהשמות היותר מוכרים הם :

סוכר, סוכרוז, דקסטרוזה, גלוקוזה, פרוקטוזה, לקטוזה, מלטוזה, מנוזה, קנה סוכר, סוכר ענבים, סוכר תמרים, סוכר פירות, רכז פירות, מיץ פירות מרוכז, נקטר, דקסטרין, מלטודקסטרין, סירופ תירס, סירופ תירס עשיר פרוקטוזה ועוד.

לשמחתינו קיימים בשוק היום מגוון תחליפים לסוכר התעשייתי, טבעיים יותר, עם ערך גליקימי נמוך יותר וערכים תזונתיים רבים יותר,

מבין התחליפים הבריאים יותר נמצא את:

סירופ מייפל (לא בטעם!), דבש (שלא עבר חימום), סירופ האגבה (הבהיר), מולסה, סוכר קנים אורגני (לא סוכר חום),סוכר קוקוס וסטביה (לא תחליפים בטעם סטביה).

כאשר אנחנו צורכים ממתיקים טבעיים רמות הסוכר עולות במתינות בהשוואה לסוכר המעובד, ואנחנו מרווחים גם מינרלים וויטמינים אשר אבדו בתהליך עיבוד הסוכר הלבן.

רק שצריך שלא להתבלבל- סוכר הוא סוכר, וצריכה גדולה מעלה את רמות הסוכר בדם. הסוכר מסתתר בהרבה מוצרים שאנחנו משתמשים ביום יום, דגני בוקר (חלקם מתהדרים בתווית בריאות ), לחם, מזון לתינוקות, מזון בקופסאות שימורים, רסק עגבניות ועוד.

הטיפ שלנו: שימו לב לרשימת המרכיבים.

השפעות הסוכר על הגוף שלנו באה לידי ביטוי:

  • הסוכר עוזר ומגביר דלקות בגוף (לדוגמא במחלות אוטואימוניות)
  • הסוכר גורם להשמנה – כאשר לגוף יש קושי לפרק את עודפי הסוכר הוא הופך אותם לתאי שומן.
  • הסוכר מחליש את מערכת החיסון בגוף – אשר צריכה להתמודד עם פירוקו.
  • הסוכר הוא מזון מועדף על פטריות וחיידקים במעיים, שחוסר איזון שלהם גורם למחלות ודלקות.

חג פורים הגיע ואיתו משלוחי המנות וזה הזמן לאפות אוזני המן או שאין סבלנות, לקרוץ עיגולים ולקפל, להכין עוגיות טעימות שתמיד כיף שיש בבית, לקחת איתנו לפיקניק או לטיול בטבע.

 

חומרים לכ20 אוזני המן או עוגיות

מצרכים:

  • 1 כוס קמח אורז או שיבולת שועל
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה
  • 1 כף רסק תפוחים
  • 1 כף חמאת שקדים
  • 1 כף חמאת לוז – אם אין אפשר גם עוד כף חמאת שקדים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גרידת תפוז – לא חובה אבל מומלץ!
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים / חלב שקדים לא ממותק
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 3-4 תמרים, מומלץ מג'הול
  • 2 כפות סוכר קוקוס

אופן הכנה:

  • להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון, לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
  • לכסות בשקית ולשטח מעט עם היד (כמו פיתה עבה – להגדיל את שטח הפנים), להכניס למקרר לשעה.
  • לחלק את הבצק ל 3 כדורים, לרדד כדור בצק, לקרוץ עיגולים, למלא עם המילוי שאתם הכי אוהבים, לסגור את האוזניים.
  • להניח על נייר אפיה אקלוגי.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 15 דקות.

** ברולדות יש למרוח את המילוי ולגלגל, לסגור את הקצוות , לעשות חריצים קטנים בבצק .

משך האפיה כ 20-25 דקות בהתאם לעובי של הרולדה.

 

אופציות למילוי:

תמרים עם אגוזים

  • 5-6 תמרים מגולענים רצוי מזן מג׳הול
  • 1/2 כוס אגוזים – מלך/ פקאן / שקדים
  • 1 כף חמאת לוז
  • לערבב הכל במעבד מזון עד לערבוב של כל המרכיבים.

ריבה ואגוזים

  • 1/2 כוס ריבה ללא סוכר – בטעם האהוב עליכם
  • 1/2 כוס אגוזים – מלך / פאקן
  • לקצוץ את האגוזים ולערבב עם הריבה.

שוקולד

  • 2 כפות שוקולד ציפס מריר 70% לפחות
  • 2 כפות שוקולד ציפס לבן
  • 2 כפות ממרח אגוזי לוז / ממרח שקדים

לערבב הכל בקערה.

 

צילומים: איתן וכסמן

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)78308
חלבונים (גרם)13
פחמימות (גרם)1454
שומנים (גרם)210
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.