שחיתות של חג או בריאות של פסח? ככה זה שעושים עוגה על רמה (רק תראו את הגובה)

|
שתף ב-

ארוחת החג מסתיימת כמעט תמיד עם קינוח מרשים, טעים, מתוק כזה שעושה וואו. קינוח שמשאירים לו מקום אחרי כל המאכלים.

שהחלטנו לעשות קינוח לפסח חשבנו ללכת על הכל. מושחת, מתוק אבל גם עם ערכים תזונתיים. הנבחרים היו שוקולד, קוקוס, תותים או פטל. המתכון אולי ארוך אבל ההכנה שלו מאוד פשוטה ואפילו לא חייבים מיקסר.

שכבות העוגה ללא גלוטן ואפשר לאפות אותם כבסיס לעוגה כל השנה. במתכון השתמשנו בקמח קוקוס, קמח קוקוס נעשה מקוקוס אורגני מיובש שנטחן באבני רחיים. עשיר בסיבים תזונתיים ודל בפחמימות. מי שלא אוהב קוקוס יכול להחליף בקמח ללא גלוטן כשר לפסח (הסתכלו על המרכיבים, הרבה פעמים הקמחים האלה מכילים סוכר ותוספים שאנחנו לא רוצים או לא מכירים), או קמח טפיוקה.

סוכר קוקוס, כן יש דבר כזה, הוא ממתיק טבעי, עשיר בברזל, מגנזיום, ויטמין C, סיבים תזונתיים, אנטי אייג'ינג, בעל ערך קליקמי נמוך ולכן מונע את נפילות הסוכר הפתאומיות ויש לו טעם נפלא של קרמל.

קדימה מתחילים.

העוגה

מומלץ לעשות 3 שכבות של 1 סמ כל אחת

חומרים לעוגה 1 קוטר 22 ס״מ (ל3 עוגות להכפיל כפול 3 את הכמויות)

  • 3 ביצים או תחליף ביצים (מומלץ של בוב רד מיל)
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס/ קנים/ מייפל  –
  • 1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח קוקוס (מומלץ של בוב רד מיל)
  • 4 כפות קמח שקדים
  • לשכבת שוקולד 1/4 כוס קקאו
  • לשכבת קוקוס – 3 כפות שבבי קוקוס

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • מקציפים את הביצים עם הסוכר או מערבבים בקערה 3 כפות תחליף ביצים עם 6 כפות מים. מוסיפים את הסוכר,שמן ותמצית וניל.
  • בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים.
  • מוסיפים את תערובת הסוכר לקמחים ומערבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • אופים את העוגה כ 20 דק, מוציאים ומקררים.

קרם וניל

  • 2 כוס חלב שקדים או קרם קוקוס
  • 3 כפות עמילן טפיוקה או arrowroot (של בוב רד מיל) +1/4 כוס חלב שקדים
  • מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 3-4 כפות מייפל

אפשר לעשות חצי מהכמות ולערבב עם שמנת מתוקה מוקצפת (לנו זה הזכיר טעמי ילדות של מעדן דני)

הוראות הכנה

  • בקערה קטנה מערבבים את הטפיוקה עם 1/4 כוס חלב.
  • בסיר קטן על אש קטנה מחממים בזהירות את חלב השקדים. מוסיפים את הוניל והמייפל. ממש רגע לפני רתיחה מוסיפים את תערובת הטפיוקה ומערבבים עד שמסמיך.
  • מעבירים לשקית זילוף ומקררים היטב במקרר.אם מוסיפים קצפת מערבבים את הקרם הקר עם הקצפת בעדינות.

 

קרם שוקולד

  • 2 כוסות שוקולד 70% ומעלה
  • 2 כוסות קרם קוקוס

בסיר בינוני מחממים את קרם הקוקוס. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס, מורידים מהאש ומערבבים עד שמתקבל קרם. מקררים. אם הקרם סמיך מידי אפשר להקציף 1-2 דק.

 

שכבת ג׳ילי תות או פטל

  • כוס וחצי מים
  • כוס תותים
  • 1/2 כפית אגר אגר

בסיר קטן מחממים את המים והתותים. שהתותים מעט מתרככים מועכים אותם בעזרת כף או מזלג. מוסיפים אגר אגר ומבשלים עוד דקה. מניחים להתגבשות במקרר בתבנית או שופכים בעדינות על העוגה הקרה ומכניסים למקרר להתגבשות.

קרמל אגוזים

  • 1 כוס סוכר קנים או קוקוס
  • 2 כפות חמאת קקאו או שמן קוקוס
  • 2 כפות אגוזי מלך

בסיר על אש בינונית ממיסים את הסוכר עם השמן עד שנוצר קרמל. מעבירים לתבנית עם ניר אפיה או סיליקון, מפזרים אגוזים ומחכים שיתקשה.שוברים לחתיכות.

ציפוי שוקולד

  • 75 גר חמאת קקאו
  • 30 גר קקאו
  • 2 -3 כפות מייפל

על אש בינונית, בבן מארי,  שמים את החומרים ומערבבים עד שמתקבל נוזל אחיד ומבריק.

הרכבת העוגה

מניחים בסיס שוקולד בצלחת הגשה, מורחים מעליו שכבה זהה של קרם שוקולד.

מניחים את בסיס הקוקוס ועליו מניחים את שכבת הג׳ילי.

כשהג׳לי מתקשה מורחים בעדינות שכבה דקה של קרם וניל.

מניחים מעל את שכבת השוקולד ועליה שכבה זהה של קרם וניל.

מניחים מעל שכבה אחרונה של עוגה.

לציפוי מכינים ציפוי שוקולד ומפזרים מעל את הקרמל אגוזים ונגיעות עדינות של פרי טרי כמו תותים או אוכמניות (לא חובה).

הטיפים שלנו:

מומלץ להכין שכבות דקות של עוגה ולהנות עם שכבת קרם נדיבה.

אפשר לוותר על השכבה האחרונה של העוגה ורק לקשט עם ציפוי שוקולד או הקרמל אגוזים.

לשנות את היחס בין השכבות לקרם או לשחק עם הטעמים כמו שאתם אוהבים.

 

צילום: איתן וכסמן