שאורז ופודינג נפגשו

|
שתף ב-

יש משהו בקינוחים המסורתיים, אלה שתמיד קשורים לריחות וטעמים של בית, של ארוחות חג, של מפגשים משפחתיים. משהו שמחכים לו.

הקינוח המסורתי הזה הוא ספק דייסה קרה או אורז ספוג בחלב מתוק עם קינמון. למטיילים שבינינו, בניו יורק קיימת חנות אחת שכולה רק פודנג אורז בטעמים מושחתים , חוייה!

הגירסה שלנו היא ללא חלב מן החי כך שכולם יכולים להינות בלי תירוצים, מבטיחות שלא תפסיקו לאכול. אנחנו בקושי הצלחנו להחזיק מעמד ולהתאפק עד גמר הצילומים.

 

מצרכים:

  • 1 כוס אורז עגול
  • 1 ליטר חלב שקדים ללא תוספת סוכר
  • 1 כוס קרם קוקוס

 

אופן ההכנה:

  • ממלאים סיר בינוני במים (כ 3 כוסות ) ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את אורז ומבשלים כ-5 דקות.
  • מסננים את האורז ומחזירים לסיר, ומוסיפים את החלב ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה עד שהאורז מסמיך והופך להיות רך.
  • סוגרים את האש ומוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים בעדינות.

הצעת הגשה:

  • מפזרים אבקת קינמון וסירופ מייפל טהור.
  • אפשר להוסיף בסוף הבישול 2 כפיות חמאת אגוזים / שקדים או פיסטוק ירוק או לזלף על המנה לפני הגשה.
  • אפשר להכין קצת פירות יער מבושלים או מרוסקים מעל.

טיפ שלנו: 

האורז הכי מתאים למנה הזאת הוא האורז העגול כמו זה של הריזוטו.

זאת מנה שמתאימה כל השנה וקלאסית לשבועות.

 

צילומים: איתן וכסמן