פנו מקום על השולחן

|
שתף ב-

מי שעוקב אחרינו יודע שירקות זה מרכיב קבוע בארוחות אצלנו, ושינויי העונות הם תקופות מענינות אצל הירקנים, ירקות ופירות החורף עוזבים אותנו ובמקומם נכנסים ירקות ופירות הקיץ במלוא הדרם.

קבלו אותם בצורת הגשה שאף אחד לא ישאר אדיש, מנה שתגרום לכולם להגיד וואוו להתחיל לאהוב ירקות והרבה.

את הסלט שלנו נתחיל מסיבוב בשוק או אצל הירקן, בחיפוש אחר הדברים המיוחדים של העונה כמו אפונת שלג, כרוב ניצנים, שום ירוק או שום צעיר טרי, שקדים ירוקים ולימון כבוש.

הטיפ שלנו:

תשקיעו ברוטב של הסלט – הוא המרכיב הסודי שלכם!!

תרגישו חופשי לשחק, לשנות ולגוון.

מצרכים לסלט: 

  • ראש של חסה עגולה או סלנובה
  • 8-9 עגבניות שרי בצבעים שונים חתוכות לחצאים
  • 7-8 יחידות אפונת שלג חתוכה גס
  • 2-3 שקדים ירוקים פרוסים דק
  • 1-2 ס"מ של פלפל חריף פרוס דק או יותר לפי הטעם
  • 1 בצל סגול ירוק פרוס דק
  • חופן עלים כמו מיזונה או עלי תרד – חתוכים גס
  • 6-7 פרחי חרדל לקישוט (אופציה)
  • 2-3 פרוסות לימון כבוש קצוץ גס

מצרכים לרוטב : 

  • 2-3 ירקות כמו גזר / קישוא / בטטה/ סלק
  • 3-4 כרוב ניצנים
  • 1 כפית עלי רוזמרין קצוצים
  • 1-1/2 כפית מלח ים גס
  • 4 כפות שמן זית כתית
  • 1/4 כפית פלפל ארבע עונות גרוס דק
  • 1 כפית חומץ בלסמי מיושן
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 1 כפית חרדל דיזון

הכנת הסלט: 

  • שמים את כל הירקות בקערה גדולה, מתחילים עם החסה ועליה מסדרים את שאר הירקות (רצוי קערה שטוחה).

הכנת הרוטב:

  •  בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, מניחים בתבנית את הירקות עם 1/2 מלח גס, רוזמרין קצוץ וכף שמן זית וצולים כ- 20 דקות. הירקות יקבלו צבע מעט שחום ויתרככו.
  • מכניסים את יתרת השמן זית והמלח ושאר המרכיבים של הרוטב לבלנדר לקבלת מרקם חלק, הירקות מתובלים ולכן כדאי לטעום ולתקן תיבול וטעמים, אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף עד חצי כוס מים.

 

הרכבת המנה: 

בוזקים את הרוטב על הסלט לפני ההגשה ומערבבים קלות.

בתאבון!