גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מטבח צרפתי | » | גאלט עלי סלק, גבינת עיזים ועגבניות שרי |
הגאלט מגיע אלינו מהמטבח הצרפתי, בהקשר של מאפים פריכים שטוחים ועגולים המזכירים במרקם שלהם את הבצק של הפאי. בצק הגאלט כאן הוא ללא גלוטן, ממולא בטעמם המיוחד והאיכותי של עלים ירוקים ובריאים, גבינת עיזים חריפה וטעמם הצלוי והמתקתק של העגבניות, 280 קלוריות למנה, 234 קלוריות ל-100 גרם
אפרת פטל, מאמנת תזונה אינטגרטיבית, 18.01.2023
8 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
ציוד נדרש: מעבד מזון.
הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר הטריים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המתכון באדיבות "שולחן אינטגרטיבי" ונכתב בשיתוף פעולה על ידי אפרת פטל, שירלי בן דוד, מיכל נשיא ועופרית ברנע, יועצות תזונה אינטגרטיבית.
המתכון באדיבות אפרת פטל
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 280 | 234 |
חלבונים (גרם) | 8.27 | 6.91 |
פחמימות (גרם) | 30 | 25 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 1.73 | 1.45 |
שומנים (גרם) | 15 | 12.53 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 9.58 | 8 |
מתוכם שומן טראנס (גרם) | 0.02 | 0.01 |
כולסטרול (מ"ג) | 42.12 | 35.17 |
נתרן (מ"ג) | 193.64 | 161.7 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 3.03 | 2.53 |
מים (גרם) | 60.1 | 50.19 |
ליקופן (מ"ג) | 0.48 | 0.4 |
ויטמין A (מק"ג) | 130.76 | 109.19 |
ויטמין B (מ"ג) | 1.06 | 0.88 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.04 | 0.03 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.18 | 0.15 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0.48 | 0.4 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.25 | 0.21 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.1 | 0.08 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 11.72 | 9.79 |
ויטמין B12 (מק"ג) | 0.09 | 0.07 |
ויטמין C (מ"ג) | 7.36 | 6.15 |
ויטמין D (מק"ג) | 0.17 | 0.15 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.63 | 0.53 |
ויטמין K (מק"ג) | 67.27 | 56.17 |
סידן (מ"ג) | 119.96 | 100.17 |
ברזל (מ"ג) | 1.4 | 1.17 |
מגנזיום (מ"ג) | 28.03 | 23.41 |
זרחן (מ"ג) | 109.23 | 91.22 |
אבץ (מ"ג) | 0.43 | 0.36 |
אשלגן (מ"ג) | 214.59 | 179.2 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.43 | 0.36 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.01 | 0.01 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.39 | 0.32 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 1.57 | 1.31 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 1.47 | 1.22 |