גאלט עלי סלק ועגבניות שרי

|
שתף ב-
כמה פעמים רציתם שהמאפה שאתם מכינים יצא יפה ומושלם כמו בתמונה מהספר וזה לא כל כך הצליח?
פה אנחנו חוסכות לכם את תחושת השיפוט והתסכול ואומרות שהמאפה הזה מושלם כשצורתו אינה מושלמת.
הגאלט מגיע אלינו מהמטבח הצרפתי, בהקשר של מאפים פריכים שטוחים ועגולים, המזכירים במרקם שלהם את הבצק של הפאי.
בצק הגאלט כאן, הוא ללא גלוטן, ממולא בטעמם המיוחד והאיכותי של עלים ירוקים, אשר עשירים בכל הדברים שהגוף שלנו שמח לקבל אליו – סידן, מגנזיום, ברזל, כלורופיל ועוד.
גבינת העזים החריפה, יחד עם טעמם הצלוי והמתקתק של העגבניות, לוקח את המאפה הזה לחגיגת מרקמים וטעמים.

לבצק:
1 כוס קמח כוסמת*
1/2 כוס קמח אורז
1/4 כוס קמח טפיוקה
1/2 כפית מלח ים
1 כפית אורגנו יבש
5 כפות שמן קוקוס , במצב מוצק
1 כפית חומץ תפוחים
1 ביצה
6-8 כפות מי קרח
*לגרסה עם גלוטן- ניתן להחליף את סך הקמחים בקמח כוסמין.
למילוי:
1 כף שמן קוקוס
1 בצל בינוני פרוס לפרוסות דקות
2 שיני שום
1 כף עלי זעתר טריים+ 10 עלי זעתר לקישוט
4-5 עלי סלק גדולים, רק החלק הירוק, חתוכים לרצועות   1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
80 גרם גבינת עיזים קשה- חריפה,
מגורדת
10 עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
מחממים לתנור ל 200 מעלות
 מכינים את הבצק:
1.במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמחים, מלח, אורגנו, סוכר ושמן קוקוס. מעבדים באמצעות פולסים  קצרים עד למראה של פירורים בקמח.
2.מוסיפים את חומץ התפוחים הביצה ובהדרגה את המים, ממשיכים עם פולסים נוספים קצרים, עד ליצירת בצק פירורי. חשוב לא לעבד יתר על המידה.
מעבירים את הבצק לניילון נצמד, עוטפים ויוצרים דסקית עגולה.
מניחים במקרר לשעה.
למילוי:
1.מחממים מחבת גדולה עם כף שמן קוקוס, מוספים את הבצלים ומאדים עד שהם הופכים שקופים. מוסיפים את השום, זעתר ועלי הסלק הקצוצים, מלח ופלפל. מאדים שתי דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים בצד שהתערובת תתקרר.
2.מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים מעט נייר אפיה ( בגודל של תבנית תנור גדולה), מניחים את הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר של 30 ס"מ. הבצק לא צריך להיות דק מידי.
3. באמצעות כף, מפזרים את המילוי ממרכז הבצק החוצה ומשאירים שוליים של  3 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק פנימה, כך שיכסו מעט את המלית.
4. מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם הגאלט לתבנית גדולה ושטוחה, מפזרים את הגבינה המגורדת על המאפה ומקשטים בעגבניות, עלי זעתר ומעט שמן זית.
5. מברישים את הבצק במעט שמן זית ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהמאפה ועגבניות השרי משחימים.
נותנים לגאלט להתקרר 5 דקות ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

צילומים: איתן וכסמן