בשר ראש מושלם

123
קלוריות
|
שתף ב-
5 מנות, 123 קלוריות ל-100 גרם.

המנה הזו היא באמת אחת המנות היותר טעימות ותמיד מככבת אצלי על שולחן החג.

הבשר יוצא כל כך רך והרוטב כל כך טעים שאני לא צריכה שום תוספת בצלחת על יד הבשר.

מספיקה פרוסת חלה (לתלוש אותה, כן? זה כל הכיף, לא לחתוך ! 🙂 ) כדי לנגב את הרוטב וזהו..

אז בואו נתחיל …

מרכיבים להכנת הבשר –

  • 1 קילוגרם בשר ראש
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מים רותחים – עד לכיסוי הבשר

מרכיבי הרוטב –

  • 20 שיניי שום
  • חצי לימון חתוך לפרוסות
  • קליפה מגורדת מחצי לימון
  • רבע כוס שמן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • רבע כפית פלפל שחור , רבע כפית מלח
  • כף שטוחה פפריקה אדומה
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף אבקת מרק עוף
    לפזר מלמעלה –
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

 

אופן הכנה :

    1. על אש גבוהה להרתיח את הבשר ראש עם 3 כפות שמן, ולשים מים רותחים עד לכיסוי הבשר . לאחר כחצי שעה ללחוץ על הבשר עם שתי אצבעות ולבדוק אם הוא מבושל ורך . ברגע שהבשר מבושל להוציא אותו מהמים
    2. עד שהבשר מתבשל להכין את הרוטב בסיר נפרד. לשים את כל מרכיבי הרוטב – 20 שיני שום שלמות, רבע כוס שמן, 2 כוסות מים רותחים, כף גדושה רסק עגבניות , כף שטוחה פפריקה אדומה, רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור , חצי כף כורכום, חצי כף אבקת מרק עוף , גרידת חצי לימון ופרוסות של חצי לימון. את הרוטב לבשל כ-10 דקות עד שמבעבע ולערבב מדיי פעם
    3. לאחר שהבשר מבושל והרוטב מוכן לחתוך את הבשר לפרוסות ולהכניס אותו לרוטב . לבשל על אש קטנה כ-20-25 דקות ולערבב מדיי פעם. 5 דקות לפני סוף הבישול לקצץ חצי צרור פטרוזיליה ולפזר מלמעלה

 

14518808_10210981089742871_1551959319_n

בתאבון 🙂

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)208123
חלבונים (גרם)32
פחמימות (גרם)148
שומנים (גרם)1710
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.