בקלאווה ביתית משגעת

270
קלוריות
|
שתף ב-
48 מנות, 270 קלוריות ל-100 גרם.

בקלאווה מושלמת שתקצור אינסוף מחמאות !

 

בין אם אתם מתארחים או מארחים אל תוותרו על הקינוח הזה,

קינוח מהיר להכנה, מרשים ומתוק-מתוק שכל אחד ואחת ישמחו להתענג עליו, ניתן גם לשים במנז'טים אישיים .

מתאים לתקופת החגים ולכל ימות השנה 🙂

 

להכנת הבקלאווה

לבצק –

  • 1 חבילה בצק פילו
  • 1.5 שמן

למלית –

  • 1.5 כוסות פיסטוק טחון דק
  • 1.5 כוסות אגוזי מלך טחונים דק

להכנת הסירופ סוכר –

  • 3 כוסות סוכר
  • 3 ורבע כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 2-3 פרוסות לימון
  • כף מי ורדים

לקישוט –

  • 3-4 כפות פיסטוק טחון דק

 

אופן הכנה :

  1. בקערה לערבב יחד את הפיסטוקים ואגוזי המלך הטחונים.

משמנים תבנית אפייה במעט שמן (בערך כף) . פותחים את הבצק פילו על משטח ישר , לוקחים 3 דפי בצק , מניחים על תבנית האפייה ומברישים שמן בנדיבות (הבצק עצמו יבש והוא זקוק לשמן), מעל מפזרים מהתערובת אגוזים ופיסטוק. מעל שמים 3 דפי בצק, משמנים בנדיבות ומפזרים עוד מהתערובת פיסטוק ואגוזים. שמים עוד שכבת דפי פילו ותערובת האגוזים, ומעל עוד 3 דפי פילו. השכבה העליונה צריכה להיות דפי פילו משומנים.

את השכבה הראשונה של הבצק לחתוך בסכין חדה למשולשים. תוך כדי שחותכים את הבצק להחזיק אותו עם היד השנייה שלא יזוז. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40-45 דק׳ עד להזהבה.

 

כך נראית הבקלאווה לפני האפייהimg_1880

 

2. בזמן שהבקלאווה נאפית בתנור להרתיח בסיר בגודל בינוני את מרכיבי הסירופ – המים, הסוכר, הלימון והמי ורדים להביא לרתיחה ולבשל כ-20 דקות עד שהסירופ מסמיך. לאחר שהסירופ התקרר מעט לצקת אותו על הבקלאווה החמה, ומעל לפזר פיסטוק טחון

 

הבקלאווה לאחר מזיגת סירופ הסוכר  ..

img_1882

 

טיפ חשוב – את סירופ הסוכר יש לצקת קר על בקלאווה חמה, או סירופ חם על בקלאווה שכבר התקררה מעט.

 

והתוצאה הסופית ….

img_1883

 

חג שמח ושנה טובה ומתוקה לכל בית ישראל !

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)132270
חלבונים (גרם)35
פחמימות (גרם)2040
שומנים (גרם)510
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.