חובה על שולחן שבת/חג!
בורקס במילוי בשר טחון ומעל רוטב חגיגי! מומלץ כמנה ראשונה, ואם תשאלו אותי מומלץ להכפיל כמויות ! 🙂
מרכיבים:
לבצק:
- 10 יחידות ריבועי בצק עלים
לתערובת הבשר הטחון:
- חצי קילו בשר טחון
- 1 בצל לבן
- 5 שיני שום
- 1 פלפל אדום
- חצי צרור פטרוזיליה
- קופסה פטריות טריות חתוכות
- חצי חבילה בצל ירוק
- לתיבול – רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 4 כפות שמן
להכנת הרוטב:
- 350 גרם חזה עוף
- 3/4 קופסה פטריות טריות חתוכות
- קופסה תירס גמדי, חצוי
- חצי בצל לבן
- חצי פלפל אדום
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 4 שיני שום
- 3 כוסות מים רותחים
- לתיבול – רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, חצי כפית אבקת מרק עוף, רבע כוס סויה.
- 2 כפות קורנפלור ,רבע כוס מים קרים.
לקישוט:
- חצי חבילה בצל ירוק, קצוץ.
- 2 כפות גרגירי רימון
אופן הכנה:
- לטגן את השום והבצל הלבן יחד עם הבשר הטחון עד להשחמה קלה. להוסיף את הפטריות ולטגן כ-3 דקות. לאחר מכן להוסיף קוביות של פלפל אדום ולערבב. להוסיף בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה קצוצה ולתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, לערבב ולהוציא. להניח את התערובת בצד להתקרר
2. לאחר שהתערובת התקררה לקמח מעט את משטח העבודה ולפתוח את ריבועי הבצק עלים, להבריש את מסגרת הבצק בביצה טרופה ולמלא במרכז כל ריבוע כף-כף וחצי מתערובת הבשר. לסגור את ארבעת קצוות הבצק כלפי פנים, להבריש בביצה טרופה, לפזר מעט שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35-40 דקות עד להזהבה
3. בזמן שהבורקסים בתנור להכין את הרוטב – לטגן את השום, בצל לבן, פטריות טריות חתוכות וחזה העוף למשך 3 דקות . להוסיף תירס גמדי חצוי ו-3 כוסות מים רותחים. לתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, חצי כפית אבקת מרק עוף ורבע כוס סויה – לערבב היטב ולהוסיף רצועות פלפל אדום, וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה.
4. לשים בכוס 2 כפות קורנפלור ולערבב ברבע כוס מים קרים עד שנוצר נוזל חלק ללא גושים. להוסיף לרוטב ולערבב היטב, לבשל כ-4 דקות ולכבות את האש
5.להגיש את הבורקס חם, לצד הרוטב ולקשט במעט גרגירי רימון ובצל ירוק קצוץ
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |