- באהבה מהמטבח של ליאת - http://blogs.foodsdictionary.co.il/liat-nahmany -

בורקס במילוי בשר טחון לצד רוטב חגיגי

חובה על שולחן שבת/חג!

בורקס במילוי בשר טחון ומעל רוטב חגיגי! מומלץ כמנה ראשונה, ואם תשאלו אותי מומלץ להכפיל כמויות ! 🙂

מרכיבים:

לבצק:

לתערובת הבשר הטחון:

להכנת הרוטב:

לקישוט:

 

אופן הכנה:

  1. לטגן את השום והבצל הלבן יחד עם הבשר הטחון עד להשחמה קלה. להוסיף את הפטריות ולטגן כ-3 דקות. לאחר מכן להוסיף קוביות של פלפל אדום ולערבב. להוסיף בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה קצוצה ולתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, לערבב ולהוציא. להניח את התערובת בצד להתקרר

14509136_10210991957694563_2106948454_n

 

2. לאחר שהתערובת התקררה לקמח מעט את משטח העבודה ולפתוח את ריבועי הבצק עלים, להבריש את מסגרת הבצק בביצה טרופה ולמלא במרכז כל ריבוע כף-כף וחצי מתערובת הבשר. לסגור את ארבעת קצוות הבצק כלפי פנים, להבריש בביצה טרופה, לפזר מעט שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35-40 דקות עד להזהבה

14527477_10211009920183614_299998957_n

 

3. בזמן שהבורקסים בתנור להכין את הרוטב – לטגן את השום, בצל לבן, פטריות טריות חתוכות וחזה העוף למשך 3 דקות . להוסיף תירס גמדי חצוי ו-3 כוסות מים רותחים. לתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, חצי כפית אבקת מרק עוף ורבע כוס סויה – לערבב היטב ולהוסיף רצועות פלפל אדום, וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה.

4. לשים בכוס 2 כפות קורנפלור ולערבב ברבע כוס מים קרים עד שנוצר נוזל חלק ללא גושים. להוסיף לרוטב ולערבב היטב, לבשל כ-4 דקות ולכבות את האש

5.להגיש את הבורקס חם, לצד הרוטב ולקשט במעט גרגירי רימון ובצל ירוק קצוץ

14528494_10211009953504447_979708647_n

 

 

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)355115
חלבונים (גרם)279
פחמימות (גרם)268
שומנים (גרם)175
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.