- באהבה מהמטבח של ליאת - http://blogs.foodsdictionary.co.il/liat-nahmany -

מרק חרירה מרוקאי משגע

מרק חרירה מהמטבח המרוקאי שמתאים בול לימים הקרירים (ולא רק…) !

הפעם אני אשתף אתכם בגירסה הפרווה למרק , שיוצאת לא פחות טעימה מהגירסה הבשרית 🙂

 

מרכיבי המרק –

 

לתיבול –

 

לפיזור מלמעלה –

 

אופן הכנה –

 

לחתוך לקוביות קטנות או לגרד את כל הירקות למרק לטגן אותם מעט ולאדות אותם בסיר יחד עם 4 ליטר מים רותחים. לאחר כ-10 דקות להוסיף את העדשים החומות ואת גרגירי החומוס , לתבל במלח, פלפל שחור – לפי הטעם , חצי כפית כורכום, כף וחצי מרק עוף וחצי כוס מיץ לימון סחוט. לערבב מדיי פעם , לתת להכל לבעבע ולהעביר לאש נמוכה. אחרי שמעבירים לאש נמוכה להוסיף שתי כוסות אטריות דקות למרק ולבשל בערך שעה על אש נמוכה. 10 דקות לפני סיום הבישול לקצוץ חצי צרור פטרוזיליה ולחתוך 2 עגבניות לקוביות קטנות ולערבב לתוך הסיר. להגיש חם לצד פלח לימון ובתאבון !

** מי שרוצה יכול להוסיף בשר למרק

 

img_4225

 

img_4223-2

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18795
חלבונים (גרם)63
פחמימות (גרם)4020
שומנים (גרם)11
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.