
10 מנות, 47 קלוריות ל-100 גרם.
סלט חצילים פיקנטי בנוסח מרוקאי מושלם שאני אישית לא מוותרת עליו בשולחן השבת שלי !
חייבת להמליץ לכם להכפיל כמויות ו… זהירות , ממכר !!
להכנת החציל:
- 2 חצילים
- 3 כפות מלח
לתיבול:
- רבע כפית מלח
- כף שטוחה כמון
- 2 כפות אריסה אדומה (מתוקה או חריפה)
- 6 שיני שום כתושות
- חצי לימון – חתוך לפרוסות דקות
- מיץ מחצי לימון
- חצי צרור פטרוזיליה
אופן הכנה:
1. לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות בגודל בינוני 2×2 , לפזר מעל 3 כפות מלח , לערבב ולהניח בצד למשך שעתיים לפחות.
2. לאחר מכן לשטוף את החצילים, לסחוט מהמים ולטגן בשמן עמוק. לערבב ולאחר שהחצילים הזהיבו להוסיף 6 שיני שום כתושות ורצועות דקות מחצי לימון. לתבל ברבע כפית מלח , כף שטוחה של כמון , 2 כפות אריסה אדומה ומיץ מחצי לימון – לערבב היטב ולבשל כ-4 דקות. לקצץ חצי צרור פטרוזיליה, לערבב ולכבות את האש.
*ניתן להחליף את האריסה האדומה בכף פפריקה מתוקה.
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |