- באהבה מהמטבח של ליאת - http://blogs.foodsdictionary.co.il/liat-nahmany -

סלט חצילים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטי בנוסח מרוקאי מושלם שאני אישית לא מוותרת עליו בשולחן השבת שלי !

חייבת להמליץ לכם להכפיל כמויות ו… זהירות , ממכר !!

 

להכנת החציל: 

 

לתיבול:

 

אופן הכנה:

1. לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות בגודל בינוני 2×2 , לפזר מעל 3 כפות מלח , לערבב ולהניח בצד למשך שעתיים לפחות.

2. לאחר מכן לשטוף את החצילים, לסחוט מהמים ולטגן בשמן עמוק. לערבב ולאחר שהחצילים הזהיבו להוסיף 6 שיני שום כתושות ורצועות דקות מחצי לימון. לתבל ברבע כפית מלח , כף שטוחה של כמון , 2 כפות אריסה אדומה ומיץ מחצי לימון – לערבב היטב ולבשל כ-4 דקות. לקצץ חצי צרור פטרוזיליה, לערבב ולכבות את האש.

*ניתן להחליף את האריסה האדומה בכף פפריקה מתוקה.

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4147
חלבונים (גרם)11
פחמימות (גרם)89
שומנים (גרם)11
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.