שיפודי טונה וסטייק-חציל !

250
קלוריות
|
שתף ב-
5 מנות, 250 קלוריות ל-100 גרם.

מנה משגעת , טעימה , מרשימה וקלה להכנה 🙂

שנתחיל ..? 😃

 

להכנת שיפודי טונה:

  • חצי קילו טונה אדומה טריה
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב סויה – אופציה, טעים מאוד!
  • רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
  • בנוסף – שיפודי עץ

 

להכנת סטייק-חציל:

  • 1 חציל גדול , עבה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 5 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח

 

להכנת הסלט: 

  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • פלפל אדום
  • 3 שיני שום
  • לתיבול – רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 3 כפות שמן זית ומיץ מחצי לימון.

 

אופן הכנה: 

1. להכנת החציל – את החציל לקלף , להשאיר שלם, ולחתוך חתיכה משני הצדדים כדי שיהיה ישר. ולטגן במחבת עם מעט שמן זית כ-3 דקות מכל צד . לאחר מכן להכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200-220 מעלות עד להזהבה/השחמה. לאחר כ-15 דקות להתחיל לבדוק שהחציל אפוי ומבושל מבפנים בעזרת מזלג.

2. להכנת השיפודי טונה – את הטונה האדומה לחתוך לקוביות בגודל בינוני , ולסדר על שיפודי עץ שעטפנו בנייר כסף . להבריש את הטונה במעט שמן זית , לתבל במלח, פלפל שחור וסויה. להכניס לתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך כ-10 דקות. לסובב את השיפודים כל פעם ולשים לב לזמן כיוון שהטונה מתייבשת מהר.

3. להכנת הסלט – לקצץ פטרוזיליה, בצל ירוק, גמבה אדומה ושום , לתבל ולערבב היטב .להוסיף תיבול לפי הטעם .

4. להוציא את שיפודי הטונה מהתנור, לסחוט מעט לימון , לפזר מעט פטרוזיליה ולהניח על צלחת, לשים את החציל ומעליו מעט מן הסלט . בתאבון 🙂

 

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)434250
חלבונים (גרם)2917
פחמימות (גרם)1710
שומנים (גרם)2917
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.