מנה משגעת , טעימה , מרשימה וקלה להכנה 🙂
שנתחיל ..? 😃
להכנת שיפודי טונה:
- חצי קילו טונה אדומה טריה
- 10 שיני שום קצוצות
- 5 כפות שמן זית
- 3 כפות רוטב סויה – אופציה, טעים מאוד!
- רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
- בנוסף – שיפודי עץ
להכנת סטייק-חציל:
- 1 חציל גדול , עבה
- 4 שיני שום קצוצות
- 5 כפות שמן זית
- רבע כפית מלח
להכנת הסלט:
- חצי צרור פטרוזיליה
- 3 גבעולי בצל ירוק
- פלפל אדום
- 3 שיני שום
- לתיבול – רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, 3 כפות שמן זית ומיץ מחצי לימון.
אופן הכנה:
1. להכנת החציל – את החציל לקלף , להשאיר שלם, ולחתוך חתיכה משני הצדדים כדי שיהיה ישר. ולטגן במחבת עם מעט שמן זית כ-3 דקות מכל צד . לאחר מכן להכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200-220 מעלות עד להזהבה/השחמה. לאחר כ-15 דקות להתחיל לבדוק שהחציל אפוי ומבושל מבפנים בעזרת מזלג.
2. להכנת השיפודי טונה – את הטונה האדומה לחתוך לקוביות בגודל בינוני , ולסדר על שיפודי עץ שעטפנו בנייר כסף . להבריש את הטונה במעט שמן זית , לתבל במלח, פלפל שחור וסויה. להכניס לתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך כ-10 דקות. לסובב את השיפודים כל פעם ולשים לב לזמן כיוון שהטונה מתייבשת מהר.
3. להכנת הסלט – לקצץ פטרוזיליה, בצל ירוק, גמבה אדומה ושום , לתבל ולערבב היטב .להוסיף תיבול לפי הטעם .
4. להוציא את שיפודי הטונה מהתנור, לסחוט מעט לימון , לפזר מעט פטרוזיליה ולהניח על צלחת, לשים את החציל ומעליו מעט מן הסלט . בתאבון 🙂
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |