- באהבה מהמטבח של ליאת - http://blogs.foodsdictionary.co.il/liat-nahmany -

שיפודי טונה וסטייק-חציל !

מנה משגעת , טעימה , מרשימה וקלה להכנה 🙂

שנתחיל ..? 😃

 

להכנת שיפודי טונה:

 

להכנת סטייק-חציל:

 

להכנת הסלט: 

 

אופן הכנה: 

1. להכנת החציל – את החציל לקלף , להשאיר שלם, ולחתוך חתיכה משני הצדדים כדי שיהיה ישר. ולטגן במחבת עם מעט שמן זית כ-3 דקות מכל צד . לאחר מכן להכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200-220 מעלות עד להזהבה/השחמה. לאחר כ-15 דקות להתחיל לבדוק שהחציל אפוי ומבושל מבפנים בעזרת מזלג.

2. להכנת השיפודי טונה – את הטונה האדומה לחתוך לקוביות בגודל בינוני , ולסדר על שיפודי עץ שעטפנו בנייר כסף . להבריש את הטונה במעט שמן זית , לתבל במלח, פלפל שחור וסויה. להכניס לתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך כ-10 דקות. לסובב את השיפודים כל פעם ולשים לב לזמן כיוון שהטונה מתייבשת מהר.

3. להכנת הסלט – לקצץ פטרוזיליה, בצל ירוק, גמבה אדומה ושום , לתבל ולערבב היטב .להוסיף תיבול לפי הטעם .

4. להוציא את שיפודי הטונה מהתנור, לסחוט מעט לימון , לפזר מעט פטרוזיליה ולהניח על צלחת, לשים את החציל ומעליו מעט מן הסלט . בתאבון 🙂

 

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)434250
חלבונים (גרם)2917
פחמימות (גרם)1710
שומנים (גרם)2917
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.