טארט פירות וקרם פטיסייר מעלף !

327
קלוריות
|
שתף ב-
12 מנות, 327 קלוריות ל-100 גרם.

קינוח מושלם – מהיר להכנה, מרשים והכי חשוב טעים !

לבצק:

  •  1 חבילה בצק פריך מתוק

 

להכנת בצק פריך ביתי: 

  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 יחידות חלמונים
  • חצי כפית מלח

 

להכנת קרם פטיסייר:

  • תערובת להכנת קרם פטיסייר ״מימונס״
  • מים/חלב ( אני השתמשתי בחלב) – לפי הכמות המצויינת על האריזה

 

פירות:

  • תותים
  • 2 קיווי

 

להברשה: 

  • 2-3 כפות ריבת משמש
  • 3 כפות מים רותחים

 

אופן הכנה:

1. * מי שמשתמש בבצק פריך מוכן להתחיל מהשלב הבא*

להכנת הבצק פריך : ללוש את כל מרכיבי הבצק – רק עד לקבלת מרקם של חול רטוב. ברגע שאפשר לעשות כדור קטן מהבצק – לא ללוש יותר, הבצק הזה לא אוהב הרבה לישה. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (אפשר גם יותר).

2. לאחר שהוצאנו את הבצק מהמקרר , לשמן מעט את התבנית ולהדק את הבצק לתבנית פאי, לעשות חורים בעזרת מזלג ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-20 דקות. הבצק יזהיב רק קצת וזה בסדר.

** בשלב הזה יש אפשרות להשתמש ב"משקולות" – שזה אומר להניח חופן של שעועית יבשה, חומוס יבש במהלך האפייה כדי שהבצק לא יעלה – אני לא השתמשתי וזה יצא בסדר. **

3. בזמן שהבצק בתנור להכין את תערובת הקרם פטיסייר לפי הוראות ההכנה ולהכניס למקרר

4. להניח לבצק להתקרר מעט ובנתיים לשטוף היטב את הפירות, לייבש ולחתוך אותם . אני השתמשתי בפורס ביצים כדי לקבל את כל פרוסות הפרי באותו העובי.

5. לאחר שהבצק התקרר לשחרר אותו מן התבנית, להוציא את הקרם פטיסייר מהמקרר לערבב היטב ולשפוך לתוך הפאי . לסדר את הפירות – תחילה את התותים ולאחר מכן לשים את הקיווי באמצע

6. לערבב היטב 3 כפות מים רותחים יחד עם 2-3 כפות ריבת משמש ולהבריש על הפירות על מנת שלא ישחירו . להכניס למקרר ל-3 שעות לפחות ולהגיש 🙂

 

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)211327
חלבונים (גרם)35
פחמימות (גרם)3249
שומנים (גרם)812
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.