טארטלט שוקולד משגע!

361
קלוריות
|
שתף ב-
8 מנות, 361 קלוריות ל-100 גרם.

טארטלט שוקולד משגע באמת קל להכנה וממכר 😍

לבצק:

  • חבילה בצק פריך מתוק

 

או להכנת בצק פריך ביתי: 

  • 2 כוסות קמח
  • 
100 גרם חמאה קרה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 יחידות חלמונים
  • חצי כפית מלח

 

להכנת השוקולד:

  • כחצי קופסא (200 גרם) ממרח שוקולד אהוב
  • כוס מים רותחים

 

להכנת קצפת אוריאו:

  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2-3 כפות עוגיות אוריאו מרוסקות – אופציה

 

לקישוט:

  • כף פיסטוק טחון
  • תות פרוס
  • דובדבן מסוכר

 

אופן הכנה:

1. *מי שמשתמש בבצק פריך מוכן להתחיל משלב מספר 2*

להכנת הבצק פריך : ללוש את כל מרכיבי הבצק – רק עד לקבלת מרקם של חול רטוב. ברגע שאפשר לעשות כדור קטן מהבצק – לא ללוש יותר, הבצק הזה לא אוהב הרבה לישה. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (אפשר גם יותר)

2. לאחר שהוצאנו את הבצק מהמקרר , לשמן את התבנית מעט ולהדק את הבצק לתבנית פאי בגודל הרצוי – אני השתמשתי בתבניות פאי אישיות, אך כמובן שניתן בכל גודל רצוי. לעשות חורים בעזרת מזלג ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-20 דקות. הבצק יזהיב רק קצת וזה בסדר. ** בשלב הזה יש אפשרות להשתמש ב"משקולות" – שזה אומר להניח חופן של שעועית יבשה, חומוס יבש במהלך האפייה כדי שהבצק לא יעלה – אני לא השתמשתי ויצא מעולה. **

3. לאחר שהוצאנו את הבצק מהתנור להניח לו להתקרר מעט. להרתיח מים ולשים את ממרח השוקולד בשקית זילוף – עוד לא לחתוך את הקצה ! להכניס את השקית זילוף לתוך הכוס עם המים הרותחים למשך 2-3 דקות עד שהשוקולד נמס ולאחר מכן לחתוך את הקצה.

4. להכנת הקצפת אוריאו – להקציף את השמנת המתוקה יחד עם פודינג וניל, אבקת סוכר ועוגיות אוריאו מרוסקות עד לקבלת קצפת יציבה

5. להרכבת הפאי – בעזרת השקית זילוף למלא את שטח הפאי בשוקולד ומעל לפזר מעט פיסטוק טחון. בעזרת שקית זילוף עם צנטר לזלף מעט מן הקצפת אוריאו ומעל לשים דובדבן מסוכר. אני גם פרסתי תות קטן וזילפתי עליו מן השוקולד.

להכניס למקרר כחצי שעה ולבריאות 😃

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)140361
חלבונים (גרם)410
פחמימות (גרם)3077
שומנים (גרם)01
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.