
מנה משגעת בפני עצמה או כתוספת לכל ארוחה! ?
מרכיבים:
להכנת האורז:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 3.5 כוסות מים רותחים
- מעט מלח, מעט פלפל שחור .
- 5 כפות שמן
להכנת החזה עוף וירקות:
- 200 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
- 1.5 כוסות ברוקולי , מופרד לפרחים קטנים
- 1 גזר , חתוך לרצועות דקות
- 1 בצל לבן , חתוך לפרוסות דקות
- 1 פלפל אדום , חתוך לרצועות דקות
- קופסה פטריות טריות פרוסות
- 1 קופסה תירס גמדי – לחתוך לעיגולים קטנים
- 2 גבעולי סלרי , חתוכים לפרוסות דקות
- 6 שיני שום כתושות
- חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור .
- 4 כפות שמן
אופן הכנה:
1. להכנת האורז – לשים בסיר את האורז ומעליו את השמן והתבלינים – לערבב מעט ולשפוך מים רותחים מעל. לכסות ולהרתיח על אש גבוהה כ-5 דקות ולאחר מכן לשים על אש בינונית כ 15-20 דקות . כשהאורז מוכן להניח לו להתקרר מעט.
2. להכנת החזה עוף והירקות – לחתוך את החזה עוף לרצועות דקות ולטגן במחבת עם 4 כפות שמן זית, לאחר 2 דקות להוסיף את השיני שום, הבצל הלבן והפטריות ולטגן 2 דקות . לאחר מכן להוסיף את הסלרי, הגזר, התירס הגמדי – לערבב היטב ולטגן כ-3 דקות . לתבל בחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ולערבב. להוסיף את פרחי הברוקולי ורצועות פלפל אדום – לערבב ולהוסיף בהדרגה כחצי מכמות האורז המוכן ולערבב היטב.
* ניתן לוותר על החזה עוף כדי לקבל מנה פרווה.
להגיש חם ובתאבון 🙂
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |