- באהבה מהמטבח של ליאת - http://blogs.foodsdictionary.co.il/liat-nahmany -

אורז מטוגן עם רצועות חזה עוף וירקות בנוסח סיני

מנה משגעת בפני עצמה או כתוספת לכל ארוחה! 😍

מרכיבים:

להכנת האורז: 

 

להכנת החזה עוף וירקות:

 

 

אופן הכנה:

1. להכנת האורז – לשים בסיר את האורז ומעליו את השמן והתבלינים – לערבב מעט ולשפוך מים רותחים מעל. לכסות ולהרתיח על אש גבוהה כ-5 דקות ולאחר מכן לשים על אש בינונית כ 15-20 דקות . כשהאורז מוכן להניח לו להתקרר מעט.

2. להכנת החזה עוף והירקות – לחתוך את החזה עוף לרצועות דקות ולטגן במחבת עם 4 כפות שמן זית, לאחר 2 דקות להוסיף את השיני שום, הבצל הלבן והפטריות ולטגן 2 דקות . לאחר מכן להוסיף את הסלרי, הגזר, התירס הגמדי – לערבב היטב ולטגן כ-3 דקות . לתבל בחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ולערבב. להוסיף את פרחי הברוקולי ורצועות פלפל אדום – לערבב ולהוסיף בהדרגה כחצי מכמות האורז המוכן ולערבב היטב.

* ניתן לוותר על החזה עוף כדי לקבל מנה פרווה.

להגיש חם ובתאבון 🙂

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35060
חלבונים (גרם)173
פחמימות (גרם)295
שומנים (גרם)183
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.