חזה עוף עם פטריות ועגבניות שרי צבעוניות בנוסח איטלקי משגע

63
קלוריות
|
שתף ב-
5 מנות, 63 קלוריות ל-100 גרם.

מנה מושלמת מכל הבחינות שלא תרצו לפספס ! 😍😍

ניתן בהחלט להכין את המנה הזו בחג הפסח – הקורנפלור במתכון מתאים לאוכלי קטניות, ומי שלא אוכל קטניות במשך החג – להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה 🙂

 

מרכיבים:

  • 800 גרם חזה עוף
  • 2 חבילות פטריות טריות
  • קופסא עגבניות שרי צבעוניות
  • 15 שיני שום שלמות
  • מעט שמן זית

 

לתיבול:

  • חצי כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור , חצי כפית כורכום , חצי כף אבקת מרק עוף .
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • כף גדושה קורנפלור
  • חצי כוס מים קרים

 

לקישוט:

  • רבע צרור פטרוזיליה
  • 3 גבעולים בצל ירוק

 

אופן הכנה:

1. לחצות כל חתיכה ( ״פרפר״) של חזה עוף לשניים, לתבל במעט מלח ופלפל שחור ולטגן במעט שמן זית עד להזהבה קלה. לאחר מכן להוציא את החזה עוף מהמחבת , ולהכניס את הפטריות השלמות ולטגן אותם מעט.

2. לאחר שהפטריות מטוגנות להוסיף את העגבניות שרי ושיני שום שלמות ולטגן כ-5 דקות.
לתבל הכל בחצי כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור , חצי כפית כורכום וחצי כף אבקת מרק עוף . לערבב היטב ולשפוך 3/4 כוס מים רותחים. לערבב ולהניח לזה לרתוח.

3. לאחר שהגיע לרתיחה להוסיף את החזה עוף למחבת ולערבב. להניח להכל לרתוח יחד כ-2 דקות.

4. בקערית נפרדת לשים כף גדושה קורנפלור וחצי כוס מים קרים – לערבב היטב לקבלת נוזל חלק ללא גושים ולשפוך בהדרגה למחבת ולערבב תוך כדי.

5. לבשל כעוד 2 דקות. להגיש חם ומעל לקצץ רבע חבילה פטרוזיליה ו-3 גבעולים בצל ירוק לקישוט.

בתאבון וחג פסח שמח וכשר 🙂

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)34563
חלבונים (גרם)5210
פחמימות (גרם)204
שומנים (גרם)71
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.