
מנה מושלמת מכל הבחינות שלא תרצו לפספס ! 😍😍
ניתן בהחלט להכין את המנה הזו בחג הפסח – הקורנפלור במתכון מתאים לאוכלי קטניות, ומי שלא אוכל קטניות במשך החג – להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה 🙂
מרכיבים:
- 800 גרם חזה עוף
- 2 חבילות פטריות טריות
- קופסא עגבניות שרי צבעוניות
- 15 שיני שום שלמות
- מעט שמן זית
לתיבול:
- חצי כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור , חצי כפית כורכום , חצי כף אבקת מרק עוף .
- 3/4 כוס מים רותחים
- כף גדושה קורנפלור
- חצי כוס מים קרים
לקישוט:
- רבע צרור פטרוזיליה
- 3 גבעולים בצל ירוק
אופן הכנה:
1. לחצות כל חתיכה ( ״פרפר״) של חזה עוף לשניים, לתבל במעט מלח ופלפל שחור ולטגן במעט שמן זית עד להזהבה קלה. לאחר מכן להוציא את החזה עוף מהמחבת , ולהכניס את הפטריות השלמות ולטגן אותם מעט.
2. לאחר שהפטריות מטוגנות להוסיף את העגבניות שרי ושיני שום שלמות ולטגן כ-5 דקות.
לתבל הכל בחצי כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור , חצי כפית כורכום וחצי כף אבקת מרק עוף . לערבב היטב ולשפוך 3/4 כוס מים רותחים. לערבב ולהניח לזה לרתוח.
3. לאחר שהגיע לרתיחה להוסיף את החזה עוף למחבת ולערבב. להניח להכל לרתוח יחד כ-2 דקות.
4. בקערית נפרדת לשים כף גדושה קורנפלור וחצי כוס מים קרים – לערבב היטב לקבלת נוזל חלק ללא גושים ולשפוך בהדרגה למחבת ולערבב תוך כדי.
5. לבשל כעוד 2 דקות. להגיש חם ומעל לקצץ רבע חבילה פטרוזיליה ו-3 גבעולים בצל ירוק לקישוט.
בתאבון וחג פסח שמח וכשר 🙂
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |