- באהבה מהמטבח של ליאת - http://blogs.foodsdictionary.co.il/liat-nahmany -

קציצות דגים עם פולים ירוקים !

מנה אליפות מהמטבח המרוקאי שלא תרצו לוותר עליה ! 🐟🐟

את המנה הזו ניתן בהחלט להכין עם פול ירוק טרי, וגם אני מכינה כך לפעמים, אך הפעם השתמשתי בפול ירוק קפוא .

מרכיבים:

לתערובת הקציצות:

 

ירקות לרוטב:

 

לתיבול הרוטב:

 

אופן הכנה:

1. להכניס את פרוסות הדג, הכוסברה, שום, גרידת לימון ומלח למעבד מזון ולטחון עד לקבלת מרקם של עיסה אחידה.

2. להפשיר את הפולים לשטוף אותם במים קרים ולשים בצד . מתחילים להכין את הרוטב – חותכים את העגבניות ל"שמונה" , את הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון קוצצים. את שיני השום והפלפל האדום היבש משאירים שלמים – מטגנים הכל בסיר עם 2 כפות שמן בערך 5 דקות.  להוסיף לסיר את הפולים יחד עם כל הירקות. לאחר כ-2 דקות לתבל את הרוטב – רבע כוס שמן, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כפות אריסה, חצי כפית מלח ולערבב הכל. בשלב הזה להוסיף 1.5 כוסות מים רותחים לסיר – רק עד שמכסה את הירקות, לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם.

3. כשהרוטב מבעבע לקחת את העיסה של הדגים ולהכין מהם קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן – הן יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר, ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות – לא לגעת עם כף כי הן יתפרקו. לתת כ-15-20 דקות בישול , ולכבות את האש.

להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת 🙂 בתאבון 🙂

 

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4198
חלבונים (גרם)26
פחמימות (גרם)613
שומנים (גרם)13
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.