
פסטה פנה עם רוטב עגבניות ביתי ו-3 סוגי גבינות …
מנה שנמצאת אצלי קבוע על השולחן בחג השבועות ולא רק.
מרכיבים
פסטה:
- 450 גרם פסטה פנה
לתערובת הגבינות:
- 300 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
להכנת רוטב העגבניות:
- 8 עגבניות קלופות
- 6 שיני שום
- 1 פלפל חריף – אופציה
- 3/4 כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות שמן
- חצי כפית אורגנו – אופציה
אופן הכנה:
1. להרתיח את הפסטה לפי הוראות יצרן.
2. במעבד מזון (או לקצץ היטב!) להכניס את העגבניות, שום והפלפל החריף ולטחון למרקם חלק.
לאחר מכן לשים במחבת 3 כפות שמן, 3 כפות רסק עגבניות ואת הרוטב עגבניות ולתבל במלח, פלפל שחור ומי שאוהב יכול להוסיף אורגנו. לבשל 10 דקות ולערבב מדיי פעם.
לערבב בקערה את הגבינות.
3. לאחר שהרוטב התבשל לשים במגש שליש מכמות הפסטה ומעליה לשים שליש מכמות הרוטב ושליש מתערובת הגבינות – ולעשות כך סך הכל 3 פעמים.
4. לכסות את המגש בנייר כסף ולהכניס לתחתית התנור על חום של 200 מעלות למשך 5 דקות ואז להעלות לאמצע התנור לעוד 20-25 דקות עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע זהוב. 5 דקות לפני שמוציאים את הפסטה מהתנור לפזר מלמעלה עוד קצת מהגבינות.
להגיש חם ובתאבון. 😃
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |