
עם השנים עוגות הגבינה הפכו לאהובות עליי במיוחד, והעוגה הזו, עוגת גבינה קרה עם פירורים, היא פשוט מוצלחת מכל הבחינות – יפה , טעימה מאוווד ובאמת פשוטה להכנה ??
אני בטוחה שתאמצו אותה בחום ! שנתחיל..? ?
מרכיבים
להכנת הבצק לתחתית ולפירורים –
- 1.5 כוסות קמח
- כפית וחצי אבקת אפייה
- 1/3 כוס סוכר
- כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 4 חלמונים
למלית הגבינה –
- 500 מ״ל שמנת מתוקה
- 3/4 כוס סוכר
- חבילה אחת אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינת שמנת פילדלפיה
אופן הכנה:
1. לעבד במעבד מזון קמח, אבקת אפייה , סוכר וחמאה לתערובת פירורית. להוסיף כפית תמצית וניל וחלמונים ולעבד רק עד לקבלת פרורי בצק. להכין תבנית (השתמשתי בתבנית קוטר 26) עם נייר אפייה ולהדק 2/3 מתערובת הפירורים לתבנית. את שאר התערובת לפורר בתבנית נוספת. לאפות את הבצק שבשתי התבניות עד להזהבה, כ-20-25 דקות תלוי בתנור ולצנן לחלוטין ! לאחר האפייה לפורר את הכמות הקטנה יותר של הבצק האפוי ולשמור בכלי סגור עד לשימוש.
2. להכנת מלית הגבינה – להקציף יחד את חומרי המלית לקרם יציב יחסית. ולשטח מעל התחתית האפויה לאחר שהצטננה לחלוטין . ליישר את התערובת ולפזר את שאר הפירורים מעל מלית הגבינה. להכניס למקרר לפחות ל-5 שעות לפני ההגשה.
לבריאות 🙂
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון עלולה להיות סטייה בנתונים. |