אגסים ביין אדום

159
קלוריות
|
שתף ב-
5 מנות, 159 קלוריות ל-100 גרם.

קינוח מושלם של אגסים ביין אדום לצד משמשים, קצפת ושקדים פרוסים 🍐🍷😋

קינוח מרשים, מפנק, טעים ופשוט להכנה! בשתי מילים: קינוח חובה !

מרכיבים:

פירות – 

  • 5 אגסים גדולים חזקים, רצוי מזן אנגו או קיסר
  • 8 משמשים גדולים, חצויים ומגולענים
  • 2 כפות שקדים פרוסים קלויים

 

להכנת הסירופ יין –

  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • כף גדושה קינמון

 

להכנת הסירופ סוכר – לבישול המשמש –

  • חצי כוס סוכר
  • כוס מים
  • כף וחצי מי ורדים

 

להכנת הקצפת –

  • 500 מ״ל שמנת מתוקה פרווה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל

 

אופן הכנה:

1. לקלוף את האגסים ובעזרת סכין קטנה להוציא את הליבה. להשאיר את העוקץ ולשים במגש.

2. בסיר קטן להביא לרתיחה את מרכיבי הסירופ יין. לאחר שרתח לשפוך על האגסים ולהכניס לאמצע תנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך כ-35 דקות, ולהפוך את האגסים מדיי פעם. לאחר 20 דקות לבדוק את האגסים – לשים לב שלא יתרככו יתר על המידה.

3. בזמן שהאגסים בתנור להכין בסיר קטן את הסירופ סוכר ולבשל בו את המשמשים כשהם חצויים ומגולענים כ-7 דקות. להוציא מהסיר, לסנן מהנוזלים ולהניח בצד שיצטננו לחלוטין.

4. להכנת הקצפת – להקציף 500 מ״ל שמנת מתוקה פרווה, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל ו-4 כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

5. לאחר שהאגסים התרככו להוציא מהתנור, להניח להם להצטנן ולהרכיב את המנה – לחתוך מעט מהחלק העליון של האגס, לזלף בתוכו את הקצפת ולסגור. את המשמשים להניח לצד האגסים ולזלף עליהם את הקצפת, לקשט בשקדים פרוסים קלויים ולמזוג מעט מן הסירופ יין בצלחת.

לבריאות 😃

 

 

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)385159
חלבונים (גרם)21
פחמימות (גרם)6527
שומנים (גרם)31
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.