קוסקוס מושלם לצד סלט עגבניות חריף!

401
קלוריות
|
שתף ב-
5 מנות, 401 קלוריות ל-100 גרם.

הפעם בגירסת הפרווה – מנה משגעת של קוסקוס לצד סלט עגבניות חריף 😍

מרכיבים

להכנת הקוסקוס:

  • 500 גרם קוסקוס להכנה מהירה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • 7 כפות שמן
  • 
3 כוסות מים רותחים

 

להכנת המרק:

  • 1 כרוב לבן בינוני
  • 2 כוסות גזר גמדי
  • 
2.5 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
  • 
3 קישואים
  • 
3 עגבניות
  • 
4 גבעולי סלרי
  • 500 גרם דלעת
  • 2 בצלים לבנים

 

לתיבול המרק:

  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3/4 כפית כורכום
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 7 כפות שמן
  • מים רותחים – עד לכיסוי הירקות

 

להכנת הסלט עגבניות החריף:

  • 
5 עגבניות קלופות
  • פלפל ירוק חריף – לפי הטעם
  • 4 שיניי שום
  • מלח – לפי הטעם
  • 
3 כפות שמן

 

אופן הכנה:

1. אופן הכנת הקוסקוס – לשים בתבנית חד-פעמית מלבנית 500 גרם קוסקוס להכנה מהירה, לתבל במלח, פלפל שחור, כורכום ושמן – לערבב ולשפוך מעל זה 3 כוסות מים רותחים. לכסות בנייר כסף ולהכניס לאמצע התנור על חום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות , להוציא ולערבב עם כף.

2. להכנת המרק – לחתוך את הבצל הלבן לרבעים ואת הכרוב הלבן לחתוך על 8 – להשתדל לא להפריד אותו מהשורש ולטגן כ-2 דקות עם מעט שמן. לאחר מכן להוסיף את הגזר הגמדי ומים רותחים עד לכיסוי הירקות ולבשל כ-20 דקות. להוסיף את הסלרי, גרגירי החומוס ולבשל כ-10 דקות. לתבל ולאחר 5 דקות להוסיף את עיגולי הקישואים, פרוסות עבות של דלעת ורבעי עגבניות. להוסיף מים רותחים עד לכיסוי הירקות, לטעום ולהוסיף תיבול במידת הצורך. לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות, להגיש חם.

3. אופן הכנת הסלט עגבניות – לקלף את העגבניות ולחתוך לקוביות קטנות, לקצץ את השום והפלפל החריף – לתבל במלח, 3 כפות שמן ולערבב היטב.

✨ממליצה למזוג את הקוסקוס והמרק לצלחת ומעל לשים את הסלט עגבניות 🙂 בתאבון !✨

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)464401
חלבונים (גרם)119
פחמימות (גרם)7464
שומנים (גרם)1412
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.