שוקיי עוף ברוטב עגבניות לצד אורז מושלם

92
קלוריות
|
שתף ב-
6 מנות, 92 קלוריות ל-100 גרם.

שוקיי עוף ברוטב עגבניות לצד אורז צהוב בתוספת בצל מקורמל, פטריות ושקדים ! את המנה הזו אפשר לסכם במילה אחת: מפנקת! 😍

 

מרכיבים

להכנת העוף ברוטב עגבניות –

  • 8 שוקיי עוף
  • 5 עגבניות , קלופות וחתוכות לקוביות
  • 10 שיניי שום
  • 
חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית אבקת מרק עוף
  • כפית פפריקה אדומה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מעט שמן
  • 2 כוסות מים רותחים

 

להכנת האורז –

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 3.5 כוסות מים רותחים
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל לבן
  • קופסה פטריות שמפיניון טריות
  • חופן שקדים

 

אופן הכנה:

1. להכנת העוף ברוטב עגבניות – עם מעט שמן לטגן את שיניי השום השלמות יחד עם שוקיי העוף עד להזהבה משני הצדדים. לאחר מכן להוסיף את קוביות העגבניות ולבשל כ- 10 דקות עד שהעגבניה מתרככת. להוסיף את התבלינים, הרסק עגבניות ומים רותחים – בערך 2 כוסות מים עד לכיסוי העוף. לכסות את הסיר לבשל על אש גבוהה למשך 10 דקות ולאחר מכן לבשל על אש בינונית כ-15 דקות ולערבב מדיי פעם.

2. להכנת האורז – לשים שתי כוסות אורז ושלוש וחצי כוסות מים רותחים – לתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום ומעט שמן, לערבב ולהכניס לתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך 10 דקות ולאחר מכן להעלות את המגש לאמצע התנור על  חום של 200 מעלות לעוד רבע שעה. בזמן שהאורז בתנור לטגן במחבת עם מעט שמן בצל אחד חתוך לרצועות דקות וחבילה פטריות שמפיניון טריות עד לשקיפות של הבצל. להוסיף מעט מלח ומעט פלפל שחור, לטגן כ-4 דקות נוספות ולהוציא. באותה מחבת להקפיץ שקדים שלמים למשך 2 דקות.

להגיש את האורז עם הבצל, הפטריות והשקדים מעל!

 

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24192
חלבונים (גרם)3012
פחמימות (גרם)104
שומנים (גרם)93
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.