טנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי!

290
קלוריות
|
שתף ב-
6 מנות, 290 קלוריות ל-100 גרם.

טנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי! מנה מושלמת לשולחן החג ובכלל.

מתכון שחובה לשמור 🙏🏻

 

מרכיבים

  • 5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1.5 כוסות צימוקים בהירים (אפשר להמיר בכהים)
  • 400 גרם שזיפים מיובשים
  • 150 גרם שקדים קלופים
  • 150 גרם אגוזי מלך

 

לתיבול

  • כוס וחצי סוכר
  • כף שטוחה קינמון
  • 6 כפות שמן

 

 

אופן הכנה:

1. במחבת לשים 6 כפות שמן ולהקפיץ את השקדים הקלופים למשך 2 דקות עד לקבלת צבע זהוב. להוציא מהמחבת את השקדים, לשים את אגוזי המלך להקפיץ כחצי דקה ולהוציא מהמחבת.

2. לשים את רצועות הבצל הלבן ולטגן עד לשקיפות מלאה של הבצל. מדיי פעם לערבב.
לאחר מכן להוסיף את הסוכר והקינמון ולערבב היטב. לבשל כ-10 דקות על אש בינונית עד לקבלת בצל מקורמל. חשוב לערבב מדיי פעם. לאחר שהבצל התקרמל להוסיף את השזיפים והצימוקים. אני שמתי צימוקים בהירים ולא כהים, אך לשיקולכם.

3. להוסיף אל תוך התערובת מעט מן השקדים, לבשל כ-5 דקות נוספות ולערבב מדיי פעם.

להגיש לצלחת ולפזר מעל את אגוזי המלך והשקדים.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

לבריאות ומאחלת לכם שנה טובה ומתוקה! 🍯

 

 

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)912290
חלבונים (גרם)124
פחמימות (גרם)13342
שומנים (גרם)4013
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.