מרק סולת (חשו) מרוקאי

332
קלוריות
|
שתף ב-
8 מנות, 332 קלוריות ל-100 גרם.

עוד מרק מושלם מהמטבח המרוקאי – מרק סולת, שאם רק תשאלו תקבלו את התשובה שהמרק הזה הוא בעצם ה"אנטיביוטיקה" של המרוקאים 🙂 צלחת אחת מהמרק הזה ואתם מסודרים!

 

מרכיבים

להכנת המרק –

  • 4 ליטר מים רותחים
  • 2 כוסות סולת
  • כ-20 שיניי שום שלמות
  • 5 כפות שמן זית
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כורכום
  • כף אבקת מרק עוף

 

להכנת החלת-שום –

  • חלה (אפילו מיום לפני)
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 7 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • זיתי קלמטה – לא חובה

 

אופן הכנה:

1. לשים בסיר 4 ליטרים מים ולהביא לרתיחה. לאחר מכן להוסיף את השיניי שום השלמות, התבלינים והשמן זית – לערבב ולאחר שהמים מבעבעים להוסיף בהדרגה ותוך כדי עירבוב את הסולת. מאוד חשוב לערבב ללא הפסקה על מנת שלא יווצרו גושים.

2. לקצוץ את הפטרוזיליה והכוסברה ולהניח בצד. לאחר שהוספנו את כל הסולת והמרק הסמיך לכבות את האש, להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב היטב.

3. להכנת החלת-שום: לכתוש את השום ולערבב בקערית יחד עם שמן זית ומלח ולערבב היטב. לפרוס חלה (או כל לחם אחר) ולהבריש עלייה מן התערובת. לסדר מעל זיתי קלמטה(לא חובה) ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ-15 דקות.

*למתעניינים, הבישול מנטרל את הריח של השום כך שניתן ורצוי לאכול את שיני השום שלמות 🙂

להגיש חם ובתאבון 🙂

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)359332
חלבונים (גרם)87
פחמימות (גרם)4945
שומנים (גרם)1514
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.