- באהבה מהמטבח של ליאת - http://blogs.foodsdictionary.co.il/liat-nahmany -

סלט עדשים מושלם מכל הבחינות!

סלט מזין, בריא, טעים וסופר קל להכנה!

 

מרכיבי הסלט –

 

לבישול העדשים –

 

לתיבול –

 

אופן הכנה:

1. לשטוף היטב את העדשים ולסנן מהמים. לאחר מכן לשים את העדשים יחד עם השום בסיר עם מים רותחים כך שגובה המים יעבור את גובה העדשים (בערך גובה של חצי אצבע). להביא לרתיחה ולבשל כ-20 דקות – לערבב מדיי פעם ולבדוק שהעדשים התרככו. לאחר שהעדשים התרככו לתבל במעט מלח ומיץ לימון לערבב ולבשל כ-7 דקות נוספות ולסנן את העדשים מהמים.

2. להכנת הסלט – לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות ולקצוץ את הכוסברה והפטרוזיליה. לשים את הכל בקערה רחבה, להוסיף את העדשים בהדרגה ולתבל בשתי כפות מיץ ליים. להוסיף מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם

אם נותרו עדשים ניתן לשים בקופסה סגורה במקרר ולהשתמש למחרת.

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12251
חלבונים (גרם)94
פחמימות (גרם)229
שומנים (גרם)10
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.