עוף מוקפץ עם ירקות לצד אורז לבן – מו צ'יקן

53
קלוריות
|
שתף ב-
5 מנות, 53 קלוריות ל-100 גרם.

הפעם אשתף אתכם במנה מהמטבח הסיני, שנקראת גם מו צ'יקן

מרכיבים להכנת המוקפץ –

  • 700 גרם חזה עוף , חתוך לקוביות דקות
  • 7 שיני שום כתושות
  • 1 בצל לבן גדול , חתוך לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי , חתוכים בשיפוע .
  • 1 קופסה פטריות טריות
  • 2 גזרים , חתוכים לרצועות דקות בשיפוע
  • קופסה תירס גמדי , חתוך בחצי
  • 250 גרם ברוקולי , מפורק לפרחים
  • 1 פלפל אדום , חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 3 גבעולי בצל ירוק, חתוך דק בשיפוע .

לתיבול –

  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית אבקת מרק עוף
  • רבע כוס סויה
  • 4 כפות שמן
  • כף גדושה קורנפלור, רבע כוס מים קרים

להכנת האורז –

  • 2 כוסות אורז בסמטי לבן
  • 3.5 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות שמן
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנת המוקפץ –

  1. לשטוף היטב את הברוקולי, לפרק לפרחים בגודל בינוני ולאדות כ-5 דקות.
  2. לחתוך את החזה עוף לקוביות דקות בגודל בינוני, לתבל במעט מלח ופלפל שחור ולטגן במחבת יחד עם 7 שיני שום כתושות ו-4 כפות שמן. לאחר מכן להוסיף למחבת את קוביות הבצל הלבן, פטריות שלמות וסלרי חתוך דק בשיפוע. לערבב ולטגן כ-2 דקות.
  3. לאחר 2 דקות להוסיף את הגזר (חתוך דק) , פרחי הברוקולי ותירס גמדי חתוך בחצי – לערבב היטב ולאחר 2 דקות להוסיף את קוביות הפלפל הירוק, הפלפל האדום והבצל הירוק.
  4. לתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית אבקת מרק עוף ורבע כוס סויה – לערבב היטב, לטעום ולהוסיף תיבול לפי הטעם.
  5. לשים בכוס כף גדושה קורנפלור ורבע כוס מים קרים – לערבב עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים, לשפוך למחבת ולערבב היטב.

14285387_10210800010095993_979772171_o

אופן הכנת האורז –

לשים בסיר 2 כוסות אורז בסמטי ו3.5 כוסות מים רותחים. לתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל ו-4 כפות שמן, לערבב ולהניח לאורז לבעבע למשך 5 דקות , לאחר מכן העביר לאש נמוכה ולבשל ל-12-13 דקות .

img_0657

להגיש חם ובתאבון 🙂

סימון תזונתי
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)41353
חלבונים (גרם)496
פחמימות (גרם)436
שומנים (גרם)51
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.