עוגת 4 שכבות גנאש מוקצף בעיצוב ט"ו בשבט

|
שתף ב-
עוגת ט"ו בשבט

טו בשבט מתקרב אליינו בצעדיי ענק !!!
פירות יבשים הם חלק בלתי נפרד מהחג הטעים הזה אבל הפעם נגוון עם עוגה שטעמה מופלא והעיצוב מתאים בדיוק לט"ו בשבט

אל תשכחו לבקר בעמוד הפייסבוק שלי :https://www.facebook.com/mitalapopita1

עוגת שחיטות 4 שכבות עם גנאש מוקצף ב-3 טעמים  ביניהם בקישוט ט"ו בשבט :

מרכיבים :

לעוגה:

  • 150 גרם חמאה
  • כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • כוס קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • מיכל שמנת חמוצה
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס חלב
  • רבע כוס שמן
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 100 גרם שוקולד חלב מומס

לשכבות גנאש מוקצף:

  • חצי מיכל שמנת רותחת + 100 גרם שוקולד חלב (מתקבל גנאש שוקולד חלב)
  • חצי מיכל שמנת רותחת + 50 גרם שוקולד מריר (מתקבל גנאש שוקולד מריר)
  • חצי מיכל שמנת רותחת + 150 גרם שוקולד לבן (מתקבל גנאש שוקולד לבן)
  • חצי מיכל שמנת + גנאש שוקולד חלב
  • חצי מיכל שמנת + גנאש שוקולד מריר
  • חצי מיכל שמנת + גנאש שוקולד לבן
  • בייגלה ארוך
  • נענע / פרח לקישוט

אופן הכנה :

לעוגה:

  1. במעבד מזון מערבלים יחד את הסוכר והחמאה.
  2. בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים יחד ובקערה שנייה את כל החומרים הרטובים יחד
  3. מוסיפים המרכיבים היבשים והרטובים למעבד המזון לסרוגין תוך כדי ערבול.
  4. מעבירים את התערובת לרינגים גבוהים בקוטר 18 משומנים או לבנית קפיצית משומנת ואופים כ-45 דקות ב-170 מעלות.

לשכבות גנאש מוקצף:

  1. מרתיחים את השמנת יחד עם השוקולד ומעבירים לקירור
  2. מבצעים פעולה זו בנפרד עם כל 3 סוגי השוקולד
  3. לאחר שהתקרר מעבירים למיקסר ומקציפים כל גנאש בנפרד עם חצי מיכל של שלמנת מתוקה עד לקבלת גנאש מוקצף
  4. לוקחים כף אחד מכל גנאש ומערבבים יחד בקערה נפרד, שומרים בצד.

הרכבה:

  1. לאחר שהעוגה נאפתה והתקררה חוצים כל עוגה ל-2 כך שמתקבלות סה"כ 4 עוגות נמוכות ועגולות.
  2. מורחים את העוגה הראשונה בגנאש שוקולד מריר ומניחים מעל את שכבת העוגה השנייה
  3. מורחים את העוגה השנייה בגנאש שוקולד חלב ומניחים מעל את שכבת העוגה השלישית
  4. מורחים את העוגה השלישית בגנאש שוקולד לבן ומפוררים מעל את שכבת העוגה הרביעית (ראו תמונת עוגה)
  5. מורחים את סביב העוגה בגנאש ששמרנו קודם בצד (זה לא חייבלהראות יפה כי אנחנו מצפים את העוגה)
  6. מקשטים את סביב העוגה בבייגלה ארוך
  7. מקשטים את מרכז העוגה בעלה נענע

תהנו מעוגת טו בשבט הכי טעימה ומושחטת שיכולה להיות 🙂