צ'יפס הולנדי בתיבול מיוחד

|
שתף ב-

מי שהיה באמסטרדם יודע שהצ'יפס ההולנדי הוא הצ'יפס המיוחד והטעים ביותר שיש בעולם כולו!

הצ'יפס בהולנד מיוצר מזן תפוחי אדמה המיועד להכנת צ'יפס בלבד יבש יחסית  בשם "דיזרה" בעל קליפה אדומה העובר תהליך של 3 טיגונים פעם אחר פעם עד שהוא מגיע אליכם לקונוס

לאחר ביקורי באמסטרדם , החלטתי לנסות להכין את הצ'יפס המיוחד במטבח הבייתי, בשדרוג ושינוי שלי וכך התקבל הצ'יפס ההולנדי שלי

אני מבטיחה שלאחר שתכינו אותו פעם אחד לא תכינו יותר צ'יפס בצורה אחרת

 

אל תשכחו לבקר בעמוד שלי : https://www.facebook.com/mitalapopita1

מרכיבים :

  • שק תפוחי אדמה בעלי קליפה אדומה המיועדים לטיגון
  • תערובת תבלינים : 2 כפות פפריקה מתוקה 2 כפות פפריקה חריפה , כף סוכר, כף מלח
  • סיר גדול עם מים רותחים ממולחים
  • סיר גדול עם שמן עמוק לטיגון
  • להגשה : קטשופ ומיונז או כל מטבל שתרצו

 

אופן הכנה :

  • קולפים את תפוחי האדמה וחוצים ל-2
  • מכל חצי תפוח אדמה יוצרים רבע וכל רגע חוצים לעוד 2 חלקים
  • מבשלים את תפוחי האדמה במים במשך 5 דקות בדיוק
  • מעבירים את תפוחי האדמה לנייר סופג עד לקירור מלא וספיגה מלאה של המים
  • מחממים שמן עמוק בסיר עמוק
  • מטגנים את תפוחי האדמה , כל פעם 2-3 תפוחי אדמה
  • מעבירים למסננת ולא לנייר סופג על מנת לשמור על המרקם ה"קריספי" של הצ'יפס
  • כשכל הציפס מטוגן, מפזרים מעל את תערובת התבלינים ומקפיצים , לא מערבבים עם היידיים.
  • מגישים עם קטשופ ומיונז