קוקילידה ביתית

|
שתף ב-

קינוח הקוקילידה , הוא אחד הקינוחים הראשונים שהכנתי לפני כמה שנים בתחילת הדרך
עוגיית שוקולד נימוחה במילוי קרם שוקולד וניל מדהים!

תהנו ואל תשכחו לבקר בעמוד שלי https://www.facebook.com/mitalapopita1/

 

 

 

כ-10 קוקילידות

לעוגיות:
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
6 ביצים
כוס סוכר חום
שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כפות אבקת קקאו
300 גרם שקדים טחונים

לקרם השוקולד הלבן:
250 מל' שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
4 כפות פודינג בטעם וניל
100 גרם שוקולד לבן, מגורר גס

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-170 מעלות
  • שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק, מקררים לטמפרטורת החדר.
  • בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את השוקולד המומס עם החמאה לבלילת הביצים ומערבבים לעיסה אחידה.
  • מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
  • יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה.

 

  • המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול.
  • מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס”מ (אפשר בעזרת כוס)
  • מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות.

 

תהנו ,דור- מיתלפופיתה