דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחד המרקים האהובים בהודו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • העדשים והבצל
  • עדשים - 500 גרם
    כתומות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לשמיניות
  • מים לבישול - לפי הצורך
  • התבלינים
  • מלח - כף שטוחה
  • זנגביל טחון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • כמון - כף שטוחה (7 גרם)
  • כורכום - כף שטוחה
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את העדשים הכתומות במים למשך כחצי שעה. שוטפים ומסננים.
  • 2 מעבירים את העדשים המושרות לסיר גדול, מוזגים מעל מים קרים עד לכיסוי, מוסיפים את שמיניות הבצל ומביאים לרתיחה ללא מכסה.
  • 3 לאחר הרתיחה מוציאים את הקצף הלבן שנוצר בעזרת כף, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך העדשים.
  • 4 במחבת קטנה קולים את כל התבלינים עם מעט שמן ומוסיפים לסיר המרק. ניתן להוסיף מים רותחים לפי הצורך לקבלת מרקם סמיך יותר. להגיש דאל הודי מושלם עם פלפל אדום חריף יבש מעל.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל החריף האדום היבש. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שירה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)426309
חלבונים (גרם)26.55 19.27
פחמימות (גרם)6547
מתוכן סוכרים (גרם)3.31 2.4
שומנים (גרם)7.12 5.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.66 0.48
נתרן (מ"ג)1,328963.43
סיבים תזונתיים (גרם)31.38 22.78
מים (גרם)32.723.73
ויטמין A (מק"ג)2.922.12
ויטמין B (מ"ג)7.25.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.890.65
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.16
ויטמין B3 (מ"ג)2.812.04
ויטמין B5 (מ"ג)2.171.57
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.44
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)483.67350.99
ויטמין C (מ"ג)6.254.54
ויטמין E (מ"ג)0.660.48
ויטמין K (מק"ג)5.423.93
סידן (מ"ג)78.7457.14
ברזל (מ"ג)9.256.71
מגנזיום (מ"ג)133.7397.05
זרחן (מ"ג)471.62342.25
אבץ (מ"ג)4.993.62
אשלגן (מ"ג)1,068774.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.620.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.50.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.410.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
24.2% 5.5% 20.5% 49.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה